…är såklart inte på riktigt. Jag följer ca 700 personer på Twitter. Jag jag en ganska ytlig relation till de flesta av dessa följeslagare och det första porrmeddelandet imorse, fick såklart mitt högra ögonbryn att höjas en aning. Det är inte Porr utan någon som tagit över din väns konto och skickar iväg meddelanden med ett budskap som är väldigt klickvänligt.
Det pågår flera olika kampanjer. Nedan ser ni ett budskap där hackern försöker lura mig att lägga till dem på MSN så de sedan kan försöka infektera min dator.
Porrmeddelanden på Twitter.... - Mjukvara.se
Andra spamattacker skickar dig till en fejkad sida som uppmanar dig att logga in på Twitter. Detta är såklart en falsk inloggningssida och dina användaruppgifter används sedan för att fortsätta sprida farlig kod,  stjäla identiteter eller för att skicka meddelanden till andra Twitteranvändare för att lura av dem användaruppgifter.
Den troliga anledningen till att detta händer är att personen som ”skickar” detta meddelande troligen vid något tillfälle anmält sig till någon Twittertjänst där man lämnat ifrån sig sitt lösenord till Twitter, kanske för att hitta nya vänner.
För att lösa problemet måste du logga in på ditt Twitterkonto och ändra ditt lösenord. Därefter måste du fatta beslutat att aldrig någonsin lämna ifrån dig ditt lösenord till Twitter igen. Faktum är att du aldrig någonsin skall lämna ut något lösenord.
Andra relevanta artiklar i ämnet Twitter och spam/virus
Riksdagsman skickar Twitterspam
Hur du skyddar dig på Twitter
Lär dig Twitter
Vill ni få mer information om Twitter följer ni mig via Twitter eller prenumerar på Mjukvara.se rss-flöde