Idag lanserade Microsoft sitt nya gratis antivirusprogram,  döpt till Microsoft Security Essentials. Tidigare under sommaren lanserade man en betaversion i begränsad upplaga, 75000 nedladdningar
Microsofts gratis antivirusprogram är fritt att ladda ned för alla som använder Windows XP, Vista och kommande version av Microsofts operativsystem Windows 7. Man kräver ingen registrering men du måste ha köpta licenser av Microsofts operativsystem. Idag finns det ingen version på svenska men en svensk version är planerad.
[ad#Google Blogg2 lite större]
Microsoft Security Essentials är bara ett antivirus program. Du måste fortfarande ha en egen brandvägg. Lyckligtvis är det så att Microsoft redan försett din dator med en brandvägg som kommer färdiginstallerad med ditt Vista eller Windows XP operativsystem.
Detta är Microsofts andra försök att lansera ett antivirusprogram. Det första försöket hette Windows Live OneCare och var en betaltjänst. Den floppade för det fanns fullgoda alternativ som var gratis, som tex AVG gratis antivirus. Programmet har även gått under arbetsnamnet Morro.
microsoft-security-essentials
Bilden är lånad från Ohsohightech
Här kan du ladda ned en engelspråkig variant av Microsoft Security Essentials
Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.seMicrosoft Gratis Antivirus - Mjukvara.se . Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här.
Relaterade inlägg
TkJ testar Microsoft Security Essentials