Hearthstone-betting

Hearthstone är ett kostnadsfritt samlarkortsspel från Blizzard baserat på det populära World of Warcraft-spelet.Varje spelare skapar en kortlek med 30 kort från sin samling, som kan kompletteras med att köpa ytterligare kortlekar med guld eller riktiga pengar. Sedan tävlar de mot varandra med det slutgiltiga att attackera fiendens hjälte tills deras livspoäng når 0.

Så spelas Hearthstone

Hearthstone är som sagt ett samlarkortsspel online med inspiration från det populära spelet World of Warcraft. Hearthstone innehåller nio karaktärer, varav alla härstammar från Warcraft-universumet. Alla dessa karaktärer har sin egen speciella förmåga och klasspecifika kort. Varje spelare väljer en hjälte som börjar med 30 livspoäng, och väljer en kortlek med 30 kort som består av olika besvärjelser och karaktärer. Spelare kan bara ha två av varje kort i sin kortlek åt gången. Målet med spelet är att använda sina kort för att attackera fiendens hjälte tills deras livspoäng når 0.

Hearthstone är ett rätt komplext spel som kräver mycket strategiskt tänkande. När man väl satt sig in i spelet förstår man dock rätt snabbt hur fruktansvärt kul det också kan vara. För bettern är komplexiteten i spelet också en av de saker som gör spelet så svårt att förutsäga, vilket i sin tur även är gynnsamt för oddsen.

Varför Hearthstone är populärt

Hearthstone är långt ifrån det första nätbaserade kortspelet. Trots detta är Hearthstone det allra första som samlat till sig så många fans. Men vad är det egentligen som gjort Hearthstone så populärt som det är idag?

Det är gratis

Hearthstone kan avnjutas utan att spelarna betalar ett öre, vilket är en av anledningarna bakom dess popularitet. Visst kan man använda sina faktiska pengar för att uppgradera sina kortlekar, men det är absolut inte tvunget. Man kan trots allt samla på sig digitala pengar under spelets gång för att finansiera specialkort.

Spelomgångarna är korta

En annan anledning till Hearthstones popularitet är det faktum att spelomgångarna är korta gentemot många andra eSporter. Det räcker med att åsidosätta 10 eller 15 minuter för en omgång Hearthstone. Något som också många betters föredrar då de slipper vänta i flera timmar innan vinnarna tillkännages.

Det finns att spela på surfplattor

Även om Hearthstone är bäst från en dator kan man ligga i soffan en måndagskväll och spela Hearthstone på sin surfplatta. Detta är såklart också fördelaktigt för den som vill spela Hearthstone på språng, speciellt om man spenderar mycket tid utanför hemmet eller pendlar.

Hearthstone Bettingmarknader

Som för all eSports betting finns det ett par olika bettingmarknader att välja mellan när man placerar sin bets. Nedan är några av de mest populära:

  • Första spelaren vars livspoäng når noll
  • Första spelaren vars kort tar slut
  • Totala antalet matcher som vinns av en spelare
  • Vinnaren av den första rundan
  • Första spelaren att förlora

Så bettar du på eSport

Sugen på att ge dig in i Hearthstones mystiska värld som en better och inte en gamer? Då räcker det med att följa vår steg-för-steg-guide:

  1. Hitta en bettingsida som erbjuder Hearthstone-betting

Första steget är naturligtvis att leta reda på en sajt som erbjuder odds på just spelet Hearthstone. Eftersom Hearthstone inte är lika mainstream som många andra eSporter är utbudet heller inte lika stort. Men det finns, som tur är, ett par olika spelbolag som erbjuder odds på samlarkortsspelet från Blizzard.

Gällande val av bettingsida är det inte endast spelutbudet som är viktigt, men även andra ting, som odds, gränssnitt, bonus, kundtjänst också vidare. Ha dessa element i åtanke inför val av bettingsida.

  1. Leta upp rätt spel och bettingmarknad

Härnäst kan du surfa in på bettingsidan och leta reda på avsnittet för eSport och därefter Hearthstone. Här kan du se vilka olika bettingmarknader som finns, det vill säga till exempel första spelaren vars livspoäng når noll, totala antalet vunna matcher av en spelare och så vidare.

  1. Gör en insättning och börja betta!

När spel och oddsalternativ är valda gör du en insättning för att börja betta. På svenska spelbolag är det väldigt smidigt att göra insättningar eftersom dessa verifieras med BankID. Då slipper du alltså registrera dig och legitimerar dig helt enkelt bara med ditt BankID för att börja betta!

Hearthstone och eSports betting tips

Även om spelvärlden är en plats där slumpen styr alla resultat betyder det inte att man inte kan finslipa sina spelkunskaper. Du kan därför dra fördel av våra bästa bettingtips nedan för Hearthstone och eSports betting.

Studera spelarnas kort

Genom att studera de kort som spelarna använder sig av kan du få en bättre uppfattning om vem som kommer klara sig bäst under spelets gång. Ser du att det finns tydliga skillnader mellan de olika spelarnas kort, ja då är det nog bäst att satsa på den spelare som har den bästa strukturen i sin hand.

Analysera lag och spelare

Även om både spelare och lag är oförutsägbara under varje spelrunda kommer du bättre kunna förutsäga ett resultat genom att analysera dem. Här gäller det att lära dig att analysera spelarnas spelstil, vilka typer av kortlekar de använder samt hur de brukar prestera i spelet.

Du kommer så småningom kunna se olika mönster i olika lag och spelare, och därmed enklare kunna beräkna vilka drag de kommer göra under spelets gång. Då blir det enklare för dig att placera dina bets rätt med hjälp av streaming.

Håll dig uppdaterad om Hearthstone

Hearthstone är ett spel som ständigt undergår förändringar. Varje månad kommer spelet vanligtvis med tre stora förändringar, nämligen nya kort, uppgraderade kort och försvagade kort. Ska du verkligen lyckas med betting på eSport så måste du veta vilka kort som är starkast och vilka kortlekar som ger bäst resultat. Håller du inte koll på spelets uppdateringar så kommer du aldrig lyckas med detta.

Betta på en bra bettingsida

När det kommer till betting, oavsett om det är på en eSport som Hearthstone eller en konventionell sport som fotboll, så gäller det att spela på den bettingsida som är mest gynnsam för dig. Här är det viktigt att inte bara spela på en bettingsida som erbjuder betting på Hearthstone, men som även har konkurrenskraftiga odds, ett användarvänligt gränssnitt och en förträfflig oddsbonus som välkomstgåva till nya spelare.