Apple har meddelat att de arrangerar ett event den sjunde mars. Det resulterade i stora mängder spekulationer om huruvida det är avtäckningen av nästa generations iPad – iPad 3. Bluffmakare har tagit tillfället i akt för att lura av nyfikna iPad 3 entusiaster både det ena och det andra.

Lavinartad utveckling av gratis iPad 3 bluffar - Mjukvara.se

Facebook och Twitter användare är de som är mest utsatta för ”Free iPad 3” erbjudanden. Eftersom att Apple inte har tillkännagivit vad eventet kommer att handla om, och i synnerhet inte att det är just en iPad 3, är de erbjudandena ganska irrelevanta och med största sannolikhet skadliga.
Facebook har reagerat starkt på förekomsten av de falska gratiserbjudandena. De har tagit bort de flesta sidor, meddelanden och kampanjer som har med det här att göra. Bluffmakarna kommer sannolikt inte att ge upp trots Facebook’s motverkan.
Erbjudandena på Twitter innehåller länkar som skickar nyfikna till olika webbplatser innehållandes olika enkäter. Enkäterna är av den typ att upphovsmännen tjänar pengar på antalet användare som fyller i och skickar in dem.
[ad#Google Blogg]
Du gör bäst i att inte falla för något av gratiserbjudandena. Speciellt eftersom att det inte finns någon iPad 3 i dagsläget. I framtiden kan det mycket väl komma legitima erbjudanden, det får du ta ställning till då.
Källa 1