Eurovision är en riktig höjdpunkt under TV-året för många. Hela Europa samlas för att tillsammans njuta av en färgsprakande show där man får chansen att höra nya låtar, samtidigt som man får hejja fram sitt eget lands representant.

Samtidigt så finns det idag goda möjligheter att spela om pengar på Eurovision. Detta har länge varit populärt i andra länder, men på senare år har fler och fler svenskar fått upp ögonen för vilken rolig underhållning som detta bjuder på. Betting på Eurovision går att få göra på några olika sätt, där det primärt är betting på vem som kommer att stå som segrare som är huvudattraktionen för många. Det går även att betta på andra saker, såsom vilka land som kommer vara topp 10 eller topp 5. Om du är intresserad av detta är det bäst att du kollar igenom vad de olika spelbolagen erbjuder för spelsätt.

Jämför odds för att hitta det mest fördelaktiga spelet

Men det är inte bara för att hitta olika spelsätt som du bör titta på olika spelbolag. Precis som med sport så kan oddsen skifta från spelbolag till spelbolag, och att använda sig av en jämförelse på Eurovision odds är rekommenderat för att hitta det bästa spelet möjligt.

För den seriösa spelaren

Om du är intresserad av att ta ditt spel på Eurovision till nästa nivå så finns det några saker som kan vara kloka att ta med sig för att ge sig själv störst möjligast chans att lyckas med sitt spel. 

Den första är att lyssna igenom alla låtar som kommer att vara med i finalen. Analysera sedan de som du tycker låter bäst och se sedan över vilken som du tror har bäst chans att vinna. Stora länder i Centraleuropa tenderar att ha ett stort försprång på grund av att deras grannar röstar oproportionerligt mycket på dessa. Gå tillbaka och kolla igenom statistik på hur många röster länder tenderar att få, och ta detta sedan i åtanke när du placerar ditt spel. Detta är inte allt när det kommer till att tippa en potentiell vinnare, men det är mycket fördelaktigt att i alla fall ha det i åtanke.

Om ni inte är intresserade av att spela om pengar

Om du tittar med familjen, eller inte känner att du kan tillräckligt mycket om Eurovision och låtarna som är med för att betta på vem som kommer att vinna så kan man ändå göra en intern bettingomgång. Alla i familjen får efter att låtarna har spelats upp chansen att säga vem de tror kommer att stå som vinnare i slutändan. På så sätt så kan ni tävla internt, samtidigt som äran och skryträttigheterna adderar lite extra krydda och spänning.

Ni kan till och med sätta upp egna priser. Kanske slipper den som vinner diska under en månad, eller den som var längst ifrån blir tvungen att gå med återvinningen under nästkommande vecka? Här finns det mycket att hämta, så låt kreativiteten flöda!