Hur du spelar in Twitch på din dator

Hur du spelar in Twitch på din dator

Det finns några sätt att spela in Twitch på datorn. Du kan använda ett särskilt Twitch-inspelningsprogram som Open Broadcaster Software (OBS) eller du kan använda ett program för skärminspelning som Bandicam. Kom ihåg att ha ett billigt och snabbt bredband för att undvika att din stream laggar. Ett annat program som fungerar utmärtk är Audials Movie, som användas för att streama och spela in Twitch. Om du letar efter ett utmärkt verktyg för att spela in Twitch-strömmar rekommenderar vi Audials Movie. Det är lätt att använda och kan spela in i hög kvalitet. Här kan du läsa mer om Audials Movie. Nedan hittar du en guide på olika mjukvaror och guider till hur du kommer igång med din Twitch-livestream!

Hur man spelar in Twitch med Windows 10

1. Öppna Twitch-appen eller gå till Twitch-webbplatsen.

2. Börja spela upp en video.

3. Tryck på Windows-tangenten + G för att öppna spelfältet.

4. Klicka på knappen Inspelning för att börja spela in.

5. Om du vill stoppa inspelningen trycker du på Windows-tangenten + Alt + R.

Så här spelar du in Twitch med OBS Studio

1. Ladda ner och installera OBS Studio från obsproject.com.

2. Öppna OBS Studio och klicka på Plus-ikonen i panelen Scene för att lägga till ny scen.

3. I panelen Sources klicka på Plus-ikonen och välj Display Capture. Välj skärm sen OK.

4. Klicka på kugghjulsikonen bredvid Display Capture-källan och välj Egenskaper.

5. I fönstret Egenskaper klickar du på fliken Mutli-track Recording.

6. Aktivera alternativen för ljudinspelning för Desktop Audio och Mic/Aux Audio Device.

7. Klicka på OK.

8. Börja spela upp en video på Twitch.

9. Klicka på knappen Starta inspelning i OBS Studio för att starta inspelningen.

10. Om du vill stoppa inspelningen klickar du på knappen Stoppa inspelning i OBS Studio.

Så här spelar du in Twitch med Bandicam

1. Ladda ner och installera Bandicam från bandicam.com.

2. Öppna Bandicam och välj Rektangel på en skärm.

3. Välj Twitch-fönstret och klicka på knappen Record (spela in).

4. Om du vill stoppa inspelningen klickar du på knappen Stopp.

OBS vs Bandicam för Twitch stream

Om du vill spela in ditt eget spelande när du streamar på Twitch rekommenderar vi att du använder OBS. Det är ett gratis program med öppen källkod som är särskilt utformat för streaming. Dessutom är det väldigt enkelt att använda.

Till att börja med laddar du ner och installerar OBS på din dator. Starta sedan programmet och klicka på kugghjulsikonen ”Settings” (inställningar). I fönstret ”Settings” går du till fliken ”Output” och ser till att ”Output Mode” är inställt på ”Advanced”

Klicka sedan på fliken ”Recording” och se till att ”Recordings Path” är inställd på en mapp där du vill att dina inspelningar ska sparas.

Gå nu till fliken ”Sources” och klicka på ikonen ”+”. Ett nytt fönster kommer att öppnas. I det här fönstret väljer du ”Display Capture” och klickar på ”OK”.

En ny källa för ”Display Capture” kommer att visas i källförteckningen. Du kan nu byta namn på den om du vill. Dubbelklicka på den nya källan så öppnas ett nytt fönster. Här kan du välja vilken bildskärm du vill spela in. Kontrollera att alternativet ”Capture Cursor” är aktiverat och klicka sedan på ”OK”.

Du bör nu se ditt skrivbord i OBS-premiären fönster. För att starta inspelningen klickar du helt enkelt på knappen ”Start Recording” (starta inspelning).

När du är klar med inspelningen klickar du på knappen ”Stoppa inspelningen”. Inspelningen sparas nu i den mapp som du angav tidigare.

Du kan också använda ett program för skärminspelning som Bandicam för att spela in Twitch. Bandicam är enkelt att använda och har en gratis provperiod så att du kan prova det innan du köper det.

För att börja hämta och installera Bandicam på din dator. Starta sedan programmet och klicka på knappen ”Record” (spela in).

Ett nytt fönster kommer att öppnas. Här måste du välja vilken skärm du vill spela in. Se till att alternativet ”Capture Cursor” är aktiverat och klicka sedan på på knappen ”OK”.

Bandicam börjar nu spela in ditt skrivbord. Om du vill stoppa inspelningen klickar du på knappen ”Stop”. Inspelningen kommer att sparas i den mapp som du angav när du installerade Bandicam.