Hong Kong börsens webbplats utsattes under tisdagen i förra veckan för en omfattande DDoS attack, något som ledde till att webbplatsen plockades ner och all handel upphörde. Webbplatsen är en av hörnstenarna för handelsbolag på börsen då den används som språngbräda för kungörelser och liknande information. Information som även är av vikt för börsmäklare.
Hong Kong börsen utsatt för DDoS attack! - Mjukvara.se
Attacken skedde under tisdagen och plockades ner relativt fort, och kopplades upp igen under onsdagen. Hong Kong börsen har tagit in säkerhetsexperter som har implementerat förbättringar i webbplatsen som ska förhindra att liknande attacker ska ske igen.
”Hong Kong börsen ser fortfarande skadlig trafik till och från webbplatsen, vårt säkerhetsteam arbetar kontinuerligt med att förbättra och modifiera säkerheten så att attackerna inte ska kunna ske.”, enligt ett meddelande på Hong Kong börsens webbplats.
För att förhindra att handeln på börsen blir lidande i liknande attacker i framtiden har Hong Kong börsen tagit fram alternativa sätt för att publicera kungörelser från olika företag. Om webbplatsen skulle slås ur funktion kan Hong Kong börsen numera publicera kungörelser genom annonser i tryckt media, e-post och meddelanden i deras digitala anslagstavla.
[ad#Google Blogg]
Cyberkriminella som attackerar finansiella institutioner och organisationer kan påverka marknaden genom att omöjliggöra handel med aktier och andra värdepapper. Vid utebliven handel kan börsen påverkas negativt genom en procentuell nedgång i börsvärden bland olika företag. Därför måste börsbolagen ta till starka medel för att skydda sig från att cyberkriminella kan göra intrång och därmed komma över känslig information eller som i det här fallet attackera webbplatsen.
Källa 1