Har du all den mjukvaran som du behöver? Titta på att uppgradera din utrustning för gaming

Om du tycker om att spela datorspel så har du med största sannolikhet redan laddat ner alla program som du behöver använda dig av dagligen. Kanske så startar du upp ditt spel med hjälp av steam eller så pratar du med vänner via discord.

Men precis som med många andra hobbys och intressen så kan gaming vara en riktig materialsport om man går igenom allting som finns att köpa. Mycket av det som marknadsförs mot gamers är rätt onödigt att köpa, men för den som är intresserad av att uppgradera kan det vara en bra tidpunkt att börja kika på detta just nu. Både Black Friday och mellandagsreor för med sig enorma prissänkningar och om man vet man är ute efter redan innan priserna sänks blir det väldigt mycket lättare att plocka upp det som man är intresserad av. I den här texten kommer vi att gå igenom några saker som kan vara väl värda att titta närmare på och ge en kortare genomgång till varför detta kan vara värt att titta på. Om du vill ha en mer konkret översyn kring faktiska produkter så är det bäst att du vänder dig till gaminghuset.se eller en liknande hemsida.

Så kan du förbättra din gaminghörna för en billig peng

Om du känner att du redan har allting som du är intresserad av så kan det vara bra att se över hur man har hanterat sin kabelsituation. Att ha kablar som ligger fritt bakom ett skrivbord in i datorn ser inte bara fult och slarvigt ut, utan det för också med sig att en hel del damm samlas runt sladdarna. Ett bra sätt att motverka detta är genom att använda sig av buntband för att binda ihop sladdarna som sedan går in i datorn. Detta är enkelt, underlättar städning och gör att det ser mycket snyggare och prydligare ut.

Bakggrundsljus

Att sitta och titta in i en väldigt ljus skärm i ett mörkt rum kan sätta en enorm press på ens ögon. Genom att köpa LED-strippar som går att kontrollera med olika ljusinställningar så gör man det väldigt mycket behagligare för ögonen, samtidigt som detta ofta kan se väldigt snyggt ut. Här finns det gott om alternativ att använda sig av och dessa strippar brukar inte kosta särskilt mycket att köpa och installera.

Trådlös utrustning

I fortsättning på temat kring sladdhantering så är detta någonting av det bästa som man kan göra för sin gaminghörna för att minska på plotter och få en bättre upplevelse överlag. Idag så finns det gott om olika alternativ när det kommer till sladdlös utrustning för ens skrivbord. Någonting som man kan börja kika närmare på direkt är trådlösa gamingmöss. Under en lång tid så var trådlösa möss någonting som lämpade sig bättre till slösurfning och kontorsarbete än till gaming då lägget i svarstiden gjorde det omöjligt att spela spel i ett högt tempo. Nu har dock den här tekniken äntligen kommit till gamingmöss och det fungerar oerhört väl. Dessa möss kostar ofta ungefär lika mycket som varianterna som använder sig av en sladd, vilket gör det enkelt att testa på.

Om man känner sig villig att lägga ut lite mer pengar för någonting som är minst lika praktiskt så kan ett par trådlösa hörlurar vara ett bra val att göra. Trådlösa hörlurar eliminerar återigen fler sladdar från ens skrivbord och gör att man slipper rulla över just dessa sladdar med sin stol. Man kan dessutom resa sig upp för att sträcka på benen eller gå och hämta någonting som är en bit bort från datorn, vilket i sin tur gör att man inte behöver pausa sin musik eller ta ett avbrott i konversationen som man sitter uppe i.

En bra stol

Att investera i en bra stol är det absolut bästa för ens långsiktiga hälsa (och hållning) som man kan göra som en inbiten gamer. Att ha ett ordentligt stöd för ryggen samt mer eller mindre bli tvingad till att sitta på ett bra sätt gör att man får mer energi när man spelar, samtidigt som det mer eller mindre eliminerar risken för att utveckla ordentliga ryggproblem i det långa loppet.

Man kan välja att antingen köpa en stol som är specialdesignad för gaming eller en kontorsstol. Dessa gamingstolar har ofta ett karaktäristiskt utseende som lockar många, medans andra inte alls gilar hur det ser ut. En bra kontorsstol är också ett säkert kort, men se till att du har provsuttit stolen innan du fattar ett beslut.