Första inlägget i denna blog!

Jag heter Christian och är senior editor på denna sida, mjukvara.se. När jag skriver detta är sidan ännu ej lanserad. Just nu håller tekniker på att sätta ihop contentplattformen samtidigt som jag och några frilansande editors håller på att skriva bra innehåll kring mjukvaror. Vi planerar att lansera mjukvara 1.o under mars månad.
Vi känner att det har saknats en naturlig samlingsplats för att skriva om programvaror på svenska. Om man förenklar saker och ting kan vi ses som en lokal variant av download.com. Vi vill dock vara något mer än så. Man skall inte bara ladda ned olika typer av programvaror. I slutändan är det så att man har olika problem man vill lösa, det är dessa vi vill hjälpa våra besökare med, inte bara sälja programvaror.
Vårt mål är att hjälpa vanliga människor, inte i första hand individer som som redan är duktiga på teknik. De kan oftast lösa sina problem på egen hand. Vi vill nå vanliga svennar med olika behov och problem relaterade till datorer och internet. Mjukvaran är ett sätt att tillfredställa dessa behov och lösa problemen. För att sätta nivån utgår jag ofta från mig själv, jag brukar säga att jag är en teknisk dyslektiker, trots att jag jobbat med internet och mobila tjänster i större delen av mitt yrkesverksamma liv. En paradox kanske men framförallt är det en bra måttstock. När jag förstår, ja då kommer många att förstå. Av detta kan ni utläsa att målen är högt satta 😉
Vi har identifierat säkerhet för dig som användare som det största problemet för våra potentiella användare. Detta kommer bli vårens och sommarens stora tema. Enligt SCB hade ca 15% av alla internetanvändare olika typer av virusrelaterade under första kvartalet 2007. Ni kan kolla in SCB.s data här: Lägg märke till att detta var under ett kvartal. Här finns det mycket att göra för oss att lära våra besökare hur man bäst skyddar sin dator.
För att nå våra mål kommer vi behöva din hjälp. Att bygga en tjänst som verkligen tillför dig som besökare stort värde är svårt. Bara att räkna ut vilka tjänster och hur man skall skriva för att nå just dig är svårt. Hade det varit lätt hade alla drivit företag på internet. Därför behöver din feedback, dina tankar, dina problem och en hjälpande hand. Med detta vill jag uppmana er att maila mig med feedback. Kontaktadressen hittar ni här xxxx