”Hackare” tar till alla möjliga metoder för att sprida sina virus, en av de senaste metoderna är att skicka ut falska dödsnotiser om filmstjärnor, kända idrottspersoner eller andra kända människor.
Sedan tidigare är det allmänt känt att du kan få virus genom att öppna suspekt e-post, nu gör ”hackarna” ett nytt försök för att få dig att öppna deras virus-e-post. De skickar e-post som berättar en falsk nyhet om en känd persons död, en nyhet som kan intressera en stor grupp människor. Bifogat i meddelandet finns en fil som heter ”news.exe” och innehåller trojanen TROJ_DLDER.AU, trojanen ansluter i sin tur till en Internetadress där det finns ytterligare en trojan, TROJ_BREDOLAB.XY, som hämtas automatiskt. Det finns ytterligare en variant av de falska nyhets-e-posten, e-posten innehåller då en länk som automatiskt hämtar den skadliga filen HTML_REDIR.BA.
För att du som mottagare ska tro att nyheten är sann, har skaparna tagit verkliga händelser som involverat dödsfall men de har ändrat vilka personer som är inblandade och när händelsen har ägt rum. Den senaste i raden av verkliga händelser som har blivit omskrivna är den amerikanska handelsministerns, Ronald Brown, dödsfall år 1996. Andra kända personers dödsfall som också utnyttjas är Heath Ledger, Farrah Fawcett, Michael Jackson och Eminem. Den sistnämnda är ju dock fortfarande vid liv.
Att sprida virus genom falska dödsnotiser, speciellt kända personers dödsnotiser, har blivit väldigt populärt och en metod som fungerar väldigt bra för ”hackarna”. Människor har en tendens för att dras till nyheter kring kända personer, och i synnerhet kända personers dödsfall. Det sprids därför en oerhört stor mängd virus och skadliga filer genom falska nyhets-e-post. Får ni ett sådant e-post så öppna inte det, släng det direkt.
Värt att notera i bilderna nedan är att ”hackarna” inte är konsekventa i deras virus-e-post. Texterna beskriver Bon Jovi respektive Justin Timberlake. Medan ämnesraderna handlar om Brad Pitt respektive Tiger Woods.  Något  som avslöjar e-postets ”natur”, en riktigt nyhet hade varit konsekvent och faktakorrekt.
Falska dödsnotiser sprider virus. - Mjukvara.se
Källa:
Källa 1
Andra artiklar om Datorvirus
Allt om Datorivirus
Såhär sprids datorvirus genom fildelning