Bästa gratis antivirus! Det finns en hel del fria antivirusprogram att välja mellan…
Hur kan man utveckla ett gratis antivirus, kan man fråga sig? De som gör det släpper gratisversioner för att marknadsföra sina betalversioner. Gratisversionerna innehåller inte alla funktioner som de kompletta programmen, men de har ett fullständigt och bra skydd mot antivirus. Dock kan det vara så att virusdefinitionerna för en del program inte uppdateras lika fort hos gratisvarianterna som de kommersiella. Men för hemanvändare utan jättekrav på säkert duger de fint.
Avast! är ett av mina favoritprogram, och det har fått goda betyg i tester. Det ser lite konstigt ut eftersom gränssnittet är väldigt speciellt, men det är trots det lättskött och håller sig lugnt i bakgrunden. Där gör det sitt jobb med att hålla datorn säkert, utan att man som användare behöver bry sig speciellt. Avast! tar inte upp speciellt mycket prestanda av datorn.
Ett relativt nytt alternativ som jag också gillar är Panda Cloud Antivirus. Det utvecklas av säkerhetsföretaget Panda Security, vilket ger en bra trygghet. Cloud Antivirus arbetar i molnet – det vill säga över Internet. Det betyder att det är blixtsnabbt på att skydda mot nya faror, eftersom det kontrollerar direkt med Pandas egna servrar. Datorn belastas inte heller speciellt mycket av programmet. Panda Cloud Antivirus är väldigt lättanvändt. Jag rekommenderar programmet till dig som alltid är uppkopplad mot Internet. Det är till exempel ett bra val för dig som har en minidator.
panda
Det fria antivirusprogrammet Panda Cloud Antivirus är litet, enkelt och effektivt.
Om du gillar denna blogposten så prenumerera på Mjukvara.seBästa gratis antivirus - Mjukvara.se och lär dig mer om gratis antivirus. Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här