Antivirus Online för Mac - Mjukvara.seIgår skrev vi om nättjänster för att scanna din dator efter virus, antivirusonline. Det är min övertygelse att nästan alla dessa tjänster fungerar bra. De är direkt kopplade till de olika antivirusföretagens databaser över fulkodssignaturer. Det betyder att en scan hos en av dessa tjänster hittar alla virus som antivirusföretaget hittat. Sett ur ett användarperspektiv är det helt annorlunda. Flera av dem skulle vara jobbiga att använda för min mamma
Online Antivirus för Mac
En fråga som dök upp är om det inte finns motsvarande tjänster online scanners för macar? Spontant tänkte jag att så inte är fallet. Macar är mycket säkrare än PC och då menar jag mycket. De är inte helt problemfria. För er som tvivlar på detta så läs mer om virus för mac. Det krävs dock mycket otur för att det skall drabba dig. Med en mac+ sunt förnuft kommer du rätt långt inom datorsäkerhet.
Men för att besvara frågan om det finns onlinescanners för Mac så, Nej, det finns  inga sådana tjänster. Vad man kan göra är att ladda ned ClamXav och använda det programmet för att scanna sin Mac. Det finns också alternativ som PCTools Iantivirus som fungerar på ett liknande sätt.
Andra artiklar i ämnet Antivirus Online
Antivirus Online