Spelrecension av “Rough Justice 84”

Spelrecension av “Rough Justice 84”

Har du någonsin velat uppleva hur det är att vara i polisens skor? Då har vi goda nyheter för dig! Rough Justice 84-spelet ger dig möjligheten att leva ut dina drömmar som en riktig brottsbekämpare i en härlig, retro 80-talsmiljö.

Häng med när vi utforskar Rough Justice 84 – spelmekaniken, grafiken och mer därtill – för att du ska få en uppfattning om vad detta nysläppta strategispel har att erbjuda!

Spelets bakgrundshistoria

Spelet utspelar sig i en fiktiv stad som heter Seneca City, år 1984. Staden har blivit terroriserad av en ond kriminell organisation. Den frigivna, före detta Seneca City-detektiven Jim Baylor behöver nu hjälp och förstärkning av en rad skickliga frilansande spioner och agenter. Detta för att rädda Seneca City från denna okända fiende som lamslagit stan.

Det är nu upp till dig att stoppa den misstänkta fienden genom att anlita en rad skickliga agenter, och börja sätta upp en plan och strategi för att rädda staden!

Spelet i stora drag

Rough Justive 84 går ut på att du som spelare ska samla så mycket information om den misstänkta personen som möjligt genom att intervjua vittnen och undersöka ledtrådar. Ju mer information du har, desto lättare blir det för dig att avgöra om den misstänkte är skyldig eller inte.

Spelet handlar i stora drag om att planera brottsutredningen, värdera olika fall och situationer, och fördela resurser till rätt områden för utredningen, för att lösa brottmysteriet i Seneca City.

Som hjälpmedel i spelet får du se varje agents statistik och färdigheter. Resultatet av detektivarbetet beror delvis på hur begåvade agenter du anlitar. Här gäller det att anlita rätt agent för att varje fall skall gå smidigt framåt.

Du kommer även stöta på olika typer av pussel, tärningar och kort under spelets gång. Detta är en blandning av reflexbaserade och matematiska utmaningar, som kommer vara avgörande för den fortsatta brottsutredningen.

Spelet är även uppbyggt på att samla kort. Korten symboliserar din utrustning och de föremål du samlar på dig under spelets gång. Utrustningen och de olika föremålen har en avgörande roll för hur spelet tar vid.

Grafik och mekanik

Estetiken är styrkan i detta spel! Om det är viktigt för dig att bilder, videografi och grafik är genomtänkt och välgjort kommer du verkligen att gilla detta spel. Tillsammans lever grafiken och musiken upp till temat “1984” – det känns verkligen att man åker tillbaka 40 år i tiden!

Dessvärre är spelmekaniken något sämre, framförallt musavkänningen och upptäckten av föremål med musen. Här finns definitivt förbättringsmöjligheter.

Övergripande för- och nackdelar

+ Spännande story

+ Fantastiskt estetik och grafik

+ Härlig 80-tals vibe – både musik och grafik

+ Rimligt pris

– Inte den bästa spelmekaniken

– Dålig musavkänning

– Finns vissa buggar i spelet

– Förekommer ibland otydliga förklaringar

Är spelet värt att spela?

Spelet är ett unikt och spännande äventyrsspel i 80-talsmiljö som kombinerar strategi och taktik med snabba reflexer.

För att lyckas i spelet måste du lära dig använda alla de olika verktygen och föremålen som finns tillgängliga, samtidigt som du måste tänka snabbt och agera snabbare. Om detta låter lockande, är detta spelet definitivt något för dig!