Recension av Storegate

Idag upplever många att deras viktiga information är hotad. Datorhaverier, stölder och olyckor m.m. gör att man aldrig kan vara helt säker på att den information som man just sparade ner på hårddisken skall finnas där imorgon. Storegate är en svensk webtjänst för dig som behöver göra backup och säkerhetskopior på din viktiga information, enkelt, snabbt och utan problem.

Backuptjänst från Sverige

Tjänsten som Storegate tillhandahåller är huvudsakligen webbaserad. Du kommer åt din virtuella ”hårddisk” direkt från webläsaren och kan enkelt läsa och skriva filer. Att arbeta med Storegate är enkelt då gränssnittet känns intuitivt och påminner mycket om windowsmiljön, man har på ett snyggt sätt integrerat dra-och-släpp funktioner m.m. direkt i webläsaren.

Förutom den tillgång du får till ditt konto från webläsaren så kan man även välja att installera programmet ”Storegate Autostore” som låter dig göra regelbundna och tidsbestämda säkerhetskopior utan att du behöver göra mer än att konfigurera själva programmet. Programmet är väldigt enkelt och det tar två tre minuter innan man har lärt sig programmet.

Storegate har skapat flera instruktionsvidoes som man har tillgång till. Dessa videos förklarar på två tre minuter hur man använder Storegates funktioner, tex hur man använder ”Autostore”

Det enda vi egentligen kan lägga till Storegates nackdel är priset. Storegate är något dyrare än andra aktörer på marknaden, men vi tycker dock att det vägs upp av det faktum att websiten är lätthanterlig och att man direkt i webbläsaren erbjuds i stort sett fullständig funktionalitet och tillgång.

För dig som vill testa Storegate och se hur deras system fungerar så erbjuder företaget dig att registrera ett gratiskonto med 100 MB utrymme, alternativt kan man registrera ett konto med 2 GB utrymme som dock utgår efter tre månaders användande.

Hos Storegate kan du:

  • Enkelt säkerhetskopiera information
  • Schemalägga säkerhetskopiering till en viss tidpunkt, dagligen eller veckovis då Storegate autmatiskt säkerhetskopierar din viktiga information
  • Genom att maila en speciell mailadress, enkelt spara mail på ett säkert ställe
  • Skapa webalbum som du sedan kan dela med dina vänner
  • Framkalla bilder till 95 öre Stycket. För de första 100 korten betalar du bara fraktkostnaden. Resten bjuder Storegate på.
  • Göra säkerhetskopior av informationen i din mobiltelefon, tex adressboken