Recenison: Barbie. Filmen

”Barbie” är en kommande film där Margot Robbie och Ryan Gosling spelar huvudrollerna. Filmen utforskar Barbies ikoniska karaktär genom en spännande berättelse och tar oss med på en resa genom hennes fantasifulla värld. Med två av Hollywoods mest eftertraktade skådespelare kommer ”Barbie” att bli en underhållande och minnesvärd upplevelse för både unga och vuxna.

Testvisning av Barbie får positiva omdömen på Reddit

Warner Bros. höll en testvisning för den kommande filmen Barbie den 21 juli i New Jersey. De fans som hade förmånen att delta i visningen tog till Reddit för att dela sina ”inofficiella hyllningar” och recensioner av filmen.

Reddit-användarna visade sig vara väldigt positiva till det de hade fått ta del av. Trots att det är en humoristisk och överdriven komedi, med till och med en jaktscen, lyckas filmen överraskande nog vara känslosam och politiskt lekfull utan att för den delens skull vara tungrodd.

Förväntningar på Oscarsvinster och stjärnspäckad rollista

Fansen är övertygade om att filmen kommer att vinna Oscars i kategorierna kostym och design. Filmen är regisserad av Greta Gerwig, den älskade regissören som specialiserat sig på “the female gaze”, och är en PG-13-film med Margot Robbie i huvudrollen som Barbie. Handlingen kretsar kring att Barbie blir utvisad från Barbieland på grund av sin brist på perfektion.

Margot Robbie ger rollfiguren både djup och styrka samtidigt som hon använder en kontrasterande Valley-girl-dialekt. Ryan Gosling spelar rollen som Ken och levererar en anmärkningsvärd prestation med sång och dans som påminner om La La Land. Övriga skådespelare i filmen inkluderar bland andra:

  • Kate McKinnon
  • America Ferrera
  • Emma Mackey
  • Will Ferrel
  • Michael Cera

Barbies kostymer väcker nostalgiska minnen hos tittarna

Filmen har fått beröm av tidiga tittare för sina genomtänkta och nostalgiska kostymer som väcker nostalgiska minnen hos alla som någonsin lekt med en Barbie-docka. En läckt bild visar hur Gosling och Robbie åker rullskridskor längs bryggan i neonfärgade skridskor. Barbie bär knallrosa cykelbyxor under sin klassiska trikå, som matchar Kens mönstrade shorts och knappskjorta från 80-talet. Det är en visuell påminnelse om den ikoniska stilen som präglat Barbie-världen under lång tid.

Greta Gerwig och Noah Baumbach skapar tillsammans den magiska berättelsen

Regissören Greta Gerwig har inte bara satt sin prägel på filmen Barbie, utan har även samarbetat med Noah Baumbach för att skapa manus. Deras kreativa samarbete och deras romantiska relation har gett upphov till en berättelse som väcker både spänning och skräck. I en intervju på podcasten ”At Your Service” beskriver Gerwig arbetet med filmen som en utmaning där de från början inte visste var de skulle börja eller vad berättelsen skulle innehålla. Trots denna inledande osäkerhet tror hon på att ta sig an rädslor och utmaningar för att skapa något extraordinärt.

Enligt Gerwig är det när man känner att något kan vara slutet för ens karriär som man ofta hittar de bästa idéerna. Hon menar att det är i de skrämmande och osäkra stunderna som man börjar tänka, ”Jag borde nog göra det”. Denna kreativa inställning och modet att ta risker har bidragit till att skapa en magisk berättelse som förväntas trollbinda biopubliken när Barbie har premiär.

Luta dig tillbaka i biostolen

Barbies liv blir nu levande på bioduken i den efterlängtade live-action-filmen som utlovar en nostalgisk resa för tittare i alla åldrar. Med genomtänkta kostymer som väcker minnen av Barbie-dockor och en berättelse som skapats av den kreativa duon Greta Gerwig och Noah Baumbach, förväntas filmen bli en magisk upplevelse.