Kom igång med släktträd på nätet med MyHeritage - Mjukvara.seVill du visalisera ditt familj och släkt på nätet? Se alla relationerna i en karta som sträcker sig över generationerna. MyHeritage hjälper dig med detta. MyHeritage är ett Isrealiskt företag med över +300 Miljoner profiler inlagda av nästan 30 Miljoner användare. Sannolikheten för att delar av din släkt redan finns där, mappade i ett träd, är ganska hög. Denna artikel hjälper dig att komma igång med Myheritage och engagera din familj i att visualisera ert släkträd. Att använda Myheritage är nämligen något man lättast och roligaste gör tillsammans. Tjänsten är på Svenska.
Gå till MyMheritage och skriv in namn, emailadress,när du är född och vilket land du lever i. Myheritage vill veta namnet på din far och mor också. Datan som skall fyllas i befinner sig inom den röda rutan på bilden nedan. Klicka därefter ”Gå”

Kom igång med släktträd på nätet med MyHeritage - Mjukvara.se

Nu är ni med i MyHeritage. Svårare än så är det inte. När ni nu kommer in så kommer ni rakt in till ert ”släktträd” Skulle ni inte av någon anledning komma direkt dit så klicka  ”släkträd” uppe till vänster. På detta släkträd finns du och dina föräldrar inlagda. Det är nu upp till dig att fortsätta bygga ditt släkträd.

För att fortsätta bygga ditt släkträd gör du såhär:

På din och dina föräldrars profil finns det ett stort plustecken. Klicka på det. Då kommer det att se ut såhär:

Kom igång med släktträd på nätet med MyHeritage - Mjukvara.se

Detta är en meny där du kan välja att lägga till nära släktingar eller informatation om dig själv. Du kan ladda upp bilder på dig själv, skriva i födelsedata om dig själv. Såhär ser det ut när jag klickar på ”lägg till syster”. Där fyller jag i min systers namn, när hon är född. jag kan även ange en emailadress och då får min syster ett mail som bjuder in henne att fortsätta bygga släkträdet.

Nu är du igång och bygger ditt släkträd. Som ni märker är det lätt att göra detta till en social aktivitet. Dina släktingar får ju en inbjudan efter han som du lägger upp dem.

Såhär ser min början ut på mitt släktträd. Detta släktträd kommer ni se utvecklas här på bloggen. jag har lagt dit några av mina familjemedlemar och ringt min mamma och bett henne engagera sig. Hon gillar inte datorer så man måste locka henne med grejor som släktforskning för att hon skall sätta sig framför datorn. Jag har även bett henne skicka en del kort på mina släktingar som jag skall scanna och lägga upp. Det är jag längst ned på bilden, med en bild på min profil. De profiler som har ett svart sorgband är mina mor och farföräldrar. Min mormor var oäkting och levde ett hårt liv. Mer om henne senare.

Kom igång med släktträd på nätet med MyHeritage - Mjukvara.se

MyHeritage är gratis. Det kostar inget att komma igång och du kan lätt skapa ett gratis släkträd. Gratisabonnemanget har dock vissa begränsningar. Du kan enbart ha 500 personer i ditt släktträd(ganska lite om du går tillbaka en generation eller två). MyHeritage låter dig se reklam och du kan bara ladda upp ett begränsat antal bilder.

Väljer du att betala för ditt släkträd på Myheritage finns det två premiumnivåer. En som kostar ca 40 sek i månaden och en som kostar ca 80 sek i månaden. Det som skiljer gratistjänsten och premiumtjänsterna är att begränsningarna är färre. Börjar du engagera dig i detta och dit släkträd växer och mer bilder laddas upp. Då kommer du behöva köpa premiumtjänsterna. Det är inte så svårt att nå 500 personer om man går två generationer tillbaka i tiden. Betalar gör du med betal eller kreditkort

Vad kan du mer göra på MyHeritage?

När du är inloggad kan du klicka ”hem” längst uppe till vänster. Då kommer du till ”din egna sida” på MyHeritage. Använder du Facebook känner du igen hur det fungerar. Det är ett ”flöde” av händelser som sker i ditt släktträd. När dina släktingar laddar upp bilder, uppdaterar olika profiler, lägger till släktingar. Då uppdateras du här så du enkelt kan se vad som händer. Du kan  också enkelt addera tex länkar, om det skrivs något om dig tex på nätet. Då kan du lägga upp en länk där, så ser hela din famlj på MyHeritage det.

Min favorit är att MyHeritage håller reda på födelsedagarna på alla i ditt släktträd. Jag har alltid haft svårt för det och det kommer hjälpa mig.

Om ni inte redan är medlemmar tycker jag ni skall gå dit och testa. Jag kommer skriva mycket mer om MyHeritage de kommande veckorna. Jag har som sagt bjudit in min mamma i detta och det skall bli intressant att se vad som händer. Jag kommer också skriva artiklar om de coola features som MyHeritage har så lägg till Mjukvara.se i din rss-läsare så du inte missar något om MyHeritage och släktforskning här på Mjukvara.se. Skulle ni mot all förmodan heta Rudolf i efternamn får ni söka upp mig och para våra släkträd 🙂

Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se här. Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här

Relaterade blogposter:

Lär dig släktforskning på nätet!