Samsung lanserar säkerhetsfunktioner i Android

Samsung lanserar säkerhetsfunktioner i Android - Mjukvara.seSamsung har utvecklat och lanserat en svit av säkerhetsfunktioner för Android. De kallar säkerhetsfunktionerna för ”Samsung Approved for Enterprise(SAFE)”. De menar att säkerhetsfunktionerna är till för de som vill använda sina Android-enheter privat och i arbetet. Säkerhetsfunktionerna ska erbjuda arbetande personer en högre säkerhet än vad som är normalt i Android. Bland annat innehåller SAFE funktionerna:
Mobile Device Management(MDM) – ska underlätta hanteringen av olika säkerhetsfunktioner i stora nätverk av enheter, så som det lätt blir på företag.
On-Device Encryption – ska ge maximal säkerhet med AES 256-bitars hårdvarukryptering. Detta för att ge enheten högre säkerhet när den används i företagssammanhang. SAFE förhindrar även att oönskade skript eller förövare gör intrång i enheten.
Virtual Private Network(VPN) – SAFE stödjer anslutning till VPN-tunnlar. Detta för att ge tillgång till säkra internetuppkopplingar var man än befinner sig i världen.
Corporate Email/ Calendar/ Contacts – SAFE stödjer olika säkerhetsprotokoll för företags e-post, kalendrar och kontakthanterare.
SAFE kommer att lanseras på Samsungs surfplattor Galaxy Note och Galaxy Tab 7.7. Därefter kommer säkerhetssviten att lanseras på en rad olika enheter som inte har tillkännagivits av Samsung.
Källa 1