Samsung Galaxy Book 3 specifikationer läckta

Samsung Galaxy Book 3 specifikationer läckta

Vi har under en längre tid känt till att Samsung arbetar på nya modeller av Galaxy Book och det ser ut som att dessa nya modeller inom kort kommer att se dagens ljus. En läcka från Samsung själva har fört med sig intressant information som vi kommer att dela med oss av i den här texten.

Dessa nya laptops kommer enligt läckan att annonseras under samma event där vi äntligen kommer få en första glimt av den nya Galaxy S23-serien. Det är samtidigt värt att notera att detta inte är helt bekräftat ännu, även om många journalister inom tech har bedömt läckan som mycket trovärdigt. Det är därför viktigt att ta all informationen i den här artikeln med en nypa salt tills det att vi har hört någonting konkret från Samsung. Om du vill se över informationen själv kan du klicka på den här länken.

Vad är namnet på de nya modellerna som Samsung kommer att släppa?

Enligt läckan så kommer de nästa modellerna av Samsung Galaxy Books vara av följande modeller:

  • Galaxy Book 3
  • Galaxy Book 3 360
  • Galaxy Book 3 Pro
  • Galaxy Book 3 Pro 360
  • Galaxy Book 3 Ultra

Men förutom detta hävdar även källan att det kommer att annonseras en ny model av Galaxy Book 2 Go. Om Samsung väljer att göra detta återstår att se, men för den som var ett fan av den första Galaxy Book Go är detta någonting att se fram emot. I och med att läckan skedde relativt lång tid innan själva eventet är det osäkert kring huruvida Samsung fortfarande bestämmer sig för att annonsera alla dessa modeller.

Vilka operativsystem kommer att vara installerade på datorerna?

Läckan pratar även kort om vilka operativsystem som Samsung kommer att skeppa dessa nya datorer med Windows 11. Men även om det inte finns någon särskilt variation när det kommer till operativsystemen kommer det finnas en rad olika modeller som alla har olika hårdvara och riktar sig till olika kunder.

Hur kommer prissättningen att se ut?

Prissättningen är en av få saker som inte har läckt ut och är någonting som vi med största sannolikhet inte kommer att få mer information kring förens Samsung har sitt event. Men vi kan förvänta oss att priserna kommer att vara relativt varierade, då Samsung ofta vill släppa modeller som är attraktiva för en relativt stor grupp kunder. 

Hårdvaran

Om du vill läsa mer om hårdvaran är det bäst att vända dig direkt till källan för den här artikeln som är länkad i inledningen, men vi kommer ändå att gå igenom några av specifikationerna. Galaxy 3 ultra kommer enbart att erbjuas med en skärm på 16 tum, medans andra modeller i Pro-serien kommer att vara tillgängliga med en skärm på 14 eller 16 tum.

Galaxy book 3 och 360 kommer med största sannolikhet ha en exklusiv skärm på 15 tum. Pro 360 modellen kommer även att komma med den senaste generationens processesor från Intel och tillsammans med 16 gigabyte ram och en terabyte av lagring på en SSD är det en väldigt kraftfull dator som vi kan förvänta oss.