Mest följda fotbollsspelare på Instagram

Följande spelare har blivit berömda p.g.a. hur bra de har presterat ute på fotbollsplanen, men med den påverkan som sociala medier har haft på våra liv har deras popularitet även kunnat nå nya höjder med hjälp av Instagram. Vi kommer att ta upp några av de fotbollslegender som har flest följare på denna sociala plattform.

Cristiano Ronaldo: En gedigen anfallare med 524 miljoner följare

Cristiano Ronaldo är en portugisisk fotbollsspelare som är känd för sin snabbhet, teknik och oöverträffade målförmåga. Han har spelat för flera stora klubbar, inklusive:

  • Manchester United
  • Real Madrid
  • Juventus

Ronaldo har vunnit en rad utmärkelser, inklusive fem Ballon d’Or-titlar som bästa spelare i världen, och har satt otaliga rekord i en mängd olika tävlingar.

Lionel Messi: Det tekniska geniet med 410 miljoner Instagram-fans i släptåg

Lionel Messi är en argentinsk fotbollsspelare som är känd för sin överlägsna teknik, bollkontroll och förmåga att skapa målchanser för sig själv och sina lagkamrater. Han tillbringade hela sin professionella karriär i FC Barcelona innan han flyttade till Paris Saint-Germain, och är känd som en av de mest framgångsrika spelarna i fotbollens historia.

Neymar Jr: Kreativ på plan och 199 miljoner följare i fickan

Neymar Jr är en brasiliansk fotbollsspelare som är känd för sin kreativitet, snabbhet och skicklighet med bollen. Han har spelat för flera klubbar, inklusive:

  • Santos
  • Barcelona
  • Paris Saint-Germain

Den här brasse-legenden är känd för sina dribblingar och för alla de fenomenala målchanser han skapar på plan. Neymar har vunnit flera titlar, inklusive flera liga- och cupmästerskap, och har varit en nyckelspelare i det brasilianska landslaget under flera världmästerskap och Copa America-turneringar.

Kylian Mbappe: Målmedveten spelare som följs av 90 miljoner

Kylian Mbappe är en fransk fotbollsspelare som på kort tid har lyckats nå stjärnstatus med sin snabbhet, teknik och förmåga att göra mål. Han har spelat för Paris Saint-Germain och är även en viktig del av det franska landslaget som vann VM 2018. Mbappe är känd för sin explosiva hastighet och förmåga att utmana försvarare med sin överlägsna bollkontroll.

Marcelo: En offensiv vänsterback som inspirerat minst 60 miljoner

Marcelo är en brasiliansk fotbollsspelare som är känd för sin offensiva spelförmåga och kreativitet med bollen. Han har spelat för Real Madrid under större delen av sin karriär och har bidragit till att laget vunnit flera Champions League-titlar. Den här vänsterbacken är också känd för sin teknik, snabbhet och förmåga att skapa målchanser genom sina framstötar längs vänsterkanten.

Zlatan Ibrahimovic: En karismatisk anfallare vars följarskara nått 57 miljoner

Zlatan Ibrahimovic är en svensk fotbollsspelare som är känd för sin karismatiska personlighet och sin otroliga målgörarförmåga. Han har spelat för flera stora klubbar i Europa, inklusive:

  • Barcelona
  • Paris Saint-Germain
  • Manchester United
  • AC Milan. Ibrahimovic

Den här Malmö-förmågan är känd för sin teknik, styrka och förmåga att göra enastående mål från olika positioner på planen.

Paul Pogba: Fysiskt stark vid mittfältet och ännu mer på Insta med sina 56 miljoner

Paul Pogba är en fransk fotbollsspelare som spelar som mittfältare och är känd för sin fysiska styrka och tekniska skicklighet. Han har spelat för flera klubbar, inklusive Juventus och Manchester United, och är också en oumbärlig del av det franska landslaget. Pogba är känd för sin förmåga att dominera mittfältet med sin styrka och bollkontroll, samt för sin förmåga att skapa målchanser och göra avgörande passningar till sina lagkamrater.

Sergio Ramos: En oövervinnelig försvarare med 54 miljoner Insta-fans

Sergio Ramos är en spansk fotbollsspelare som är känd för sitt starka försvarsspel samt ledaregenskaper. Han har spelat för Real Madrid under större delen av sin karriär och hans styrka på plan har varit avgörande för de Champions League-titlar som hans lag lyckats med att vinna. Ramos är känd för sin förmåga att läsa spelet, tackla och vinna luftdueller, samt för sin målfarlighet från även då han han spelar som försvarare.

James Rodriguez: Målfarlig och extremt populär med 50 miljoner följare

James Rodriguez är en colombiansk fotbollsspelare som spelar som offensiv mittfältare och är känd för sin kreativitet, målfarlighet och karisma. Han har spelat för flera klubbar i Europa, inklusive Real Madrid, Bayern München och Everton. James är känd för sin teknik, passningsförmåga och förmåga att kunna följa upp de där målchanserna som få andra lyckas med. Han har också sedan länge varit en frontfigur inom det colombianska landslaget och har deltagit i flera internationella turneringar.

Gareth Bale: En fantastisk vänsterfot och 48 miljoner på Instagram

Gareth Bale är en walesisk fotbollsspelare som är känd för sin snabbhet och målfarlighet som kantspelare. Han har spelat för flera stora klubbar, inklusive Tottenham Hotspur och Real Madrid. Bale är känd för sin explosiva fart och teknik, samt för sin fenomenala vänsterfot som gör honom farlig i varje situation där det börjar lukta målchans.