Elon Musks Tweets 2022

Elon Musks Tweets 2022

Elon Musk är numera en av de absolut kändaste människorna i världen och hans företagsamhet och frispråkighet älskas och hatas av miljoner. Även om Elon Musk har tjänat majoriten av sin förmögenhet på sina företag som Tesla, PayPal och SpaceX är det ändå på Twitter som de allra flesta har fått lära känna entreprenören genom hans Twitterkonto.

Även om Elon Musk har varit väldigt aktiv på twitter i ett antal år hände det mycket med både Elon Musk och hans älskade sociala plattform under 2022. Som du förmodligen redan känner till köpte Musk plattformen för en hisnande summa och har sedan dess agerat som dess högsta chef. Även detta är ett drag som har uppskattats av vissa medans andra helt och hållet har lämnat plattformen till följd av detta. I den här texten kommer vi att gå igenom några av de viktigaste sakerna att ha med sig från Elon Musks tweets under det gångna året och annat som också kan vara intressant.

Elon Musk har börjat ta mer och mer politisk ställning till olika saker

En annan förändring som man har börjat se mer och mer av i Elon Musks twitteraktivitet under det senaste året är att han har börjat ta mycket mer ingående politisk ställning i olika saker. Detta har handlat om allting från hans personliga uppfattningar till olika lagförslag som han är kritisk eller positiv till. Han har även uttryckt ett ogillande för det han själv kallar för “woke kulturen” och har sagt att han har gått över från att vara demokrat till republikan.

Elon Musk twittrar inte längre om aktiemarknaden särskilt mycket

Någonting som också förändras relativt mycket under det här året var att Elon Musk lugnande ner sig med sina yttringar om aktiemarknaden. Tidigare så var det inte ovanligt att priset på Tesla rusade eller dalade med 5% eller mer när Elon Musk twittrade någonting, men efter skarpa reprimander från amerikanska myndigheter har han numera slutat med att kommentera aktiekursen av Tesla på Twitter. I samband med att han köpte Twitter började det dock uppstå stora tapp i Teslas aktiekurs, då många investerare inte gillade att han la så mycket tid på Twitter istället för tesla.

Uppdateringar om vad som händer med Twitter

Men den största skillnaden är att Elon Musk har börjat fokusera mer och mer på sitt ägarskap i Twitter och utvecklingen av plattformen. Mycket av hans tweets sedans hans övertagande har varit att förklara hur han tänker i olika saker kring utvecklingen av plattformen och han har även delat med sig av intressanta inblickar i hur det ser ut rent praktiskt. Detta har även tagit formen av att han har börjat dela med sig av olika omröstningar som hans följare och användare av plattformen kan ta del av. Detta är någonting som har uppskattas mycket av hans följare och användare och har lett till stora rubriker online.

Bland annat så har det varit omröstningar kring huruvida Donald Trump borde tillåtas tillbaka in på Twitter och om han själv borde fortsätta vara VD. Dessa omröstningar har inte alltid efterföljs, men är ändå spännande att följa från sidlinjerna.