Elon Musk vs Mark Zuckerberg

Elon Musk vs Mark Zuckerberg

Elon Musk och Mark Zuckerberg är två av de mest välkända miljardärerna i världen. Zuckerberg är mest känd för att ha startat Facebook och Meta, vilka sedan en tid tillbaka även äger Instagram. Musk grundade Tesla och är numera också ägare av plattformen Twitter. En kanske något bisarr, men faktiskt relevant fråga ställs nu av många; vem av dem skulle egentligen vinna i en MMA-fight?

Vem skulle vinna en fight i buren?

Det låter som ett riktigt barsnack mellan några kompisar att diskutera vem som skulle vinna en match mellan Musk och Zuckerberg. Den frågan kan vi dock komma att få svar på. Enligt rykten har Zuckerberg nämligen sagt ja till att gå en match med just Musk.

Zuckerberg är en stor Jiu Justu-fantast sedan lång tid tillbaka. Han har länge letat efter en rival som är intresserad av att möta honom, varpå Musk då ska ha svarat att han gärna går en match i buren. Zuckerberg svarade då att Musk skulle skicka honom en tid och plats.

Vem har bäst förutsättningar att vinna?

Även om interaktionen ovan kanske mest bara var ett skämt är det många som spekulerar i vem som faktiskt skulle vinna en match. En kamp mellan de två giganterna skulle potentiellt kunna bli det största eventet i världen.

Musk har en klar fördel då han är betydligt längre än Zuckerberg – det skulle alltså vara lättare för honom att få in slag. Han har även en fördel då han är tyngre än Facebookgrundaren. Det som talar för Zuckerberg är att han är väldigt duktig på Jiu Jutsu. Han vann både guld och silver när han deltog i en turnering på Silicon Valley, vilket är något som skulle kunna räcka för att ta hem matchen.

Musks “ess i rockärmen”

Elon Musk säger att den enda träningen han får är när han lyfter upp sina barn. Han har skämtsamt sagt att han dock har flera ess i rockärmen som han kan ta fram. På sin Twitter skriver han att han har ett grepp som han kallar “valrossen”, då han bara ligger ovanpå sin motståndare utan att göra någonting. När Musk var med i en podcast med Joe Rogan sa han också att han aldrig skulle träna om han inte behövde det.

Zuckerberg tränar regelbundet

Zuckerberg må vara mindre än Musk, men han är väldigt flexibel och teknisk. Det skulle kunna visa sig vara för svårt för Musk att hantera detta i ringen. Musk har också sagt att hans dagliga frukost består av en skål med glass och lite kakor, vilket inte låter som de allra bästa förutsättningarna för att gå en match i buren.

Zuckerberg har tidigare sagt att han gillar att springa och att han även började surfa under pandemin. Efter COVID har han också utvecklat ett intresse för MMA. När Zuckerberg var hos Joe Rogan berättade han att han gärna tittar på UFC och att han själv tränar MMA.

Zuckerberg håller sig aktiv

Det finns fler detaljer som talar för Zuckerberg. Nyligen deltog han i något som kallas för “Murph Challenge” vilket är en träningsutmaning utöver det vanliga. Den skapades av Michael P Murphy som dödades under en strid i den amerikanska flottan. Denna utmaning inkluderar 200 armhävningar och 300 squats och du ska dessutom bära en väst som väger 10 kilo under samtliga utmaningar. Detta är något som Zuckerberg gör varje år.

Får beröm på flera håll

Enligt sajten Total Shape har Zuckerberg förmågan att klara av flera olika träningsutmaningar. Det visar också att han har en enormt bra uthållighet. När det handlar om vem som skulle vinna en match är det en fråga om uthållighet kontra stryka. Om man bara tittar på förutsättningarna ser Zuckerberg ut som en klar vinnare.

Skulle Elon Musk ha en chans?

Även om det mesta talar för Zuckerberg i detta läge så ska man inte underskatta Musks längd och vikt. Skulle han få in ett eller flera slag på Zuckerberg är det mycket möjligt att Musk skulle vinna matchen.

Musk skulle dock behöva få in några bra slag tidigt i matchen för att ha en chans. Annars blir det väldigt svårt att vinna med tanke på Zuckerbergs längre uthållighet.

Zuckerberg håller på att skapa en rival till Twitter

Snacket om en potientiell match började när det blev känt att Zuckerberg håller på att skapa en ny rival till Twitter. Denna ska heta Threads och vara väldigt lik Twitter på många sätt. Den stora skillnaden är att du kan posta inlägg på upp till 500 ord.

Många har varit missnöjda med Twitter sedan Musk tog över. Han har bland annat avblockerat många kontroversiella profiler och implementerat en gräns för hur många inlägg du kan läsa per dag. Därför tror många att Zuckerberg skulle kunna bli en potentiell konkurrent till Musk.

Det ska också noteras att det inte är första gången som Musk utmanar någon i en fight. Förra året utmanade han den ryska presidenten till en match, där förstapriset skulle vara Ukraina. Han fick dock aldrig något svar från Putin.

Musk gör det mesta med glimten i ögat

Elon Musk har gjort sig känd som en kontroversiell profil som oftast har glimten i ögat. Man bör alltså ta det som Musk säger med en nypa salt. Det ska dock påpekas att det finns ett väldigt stort intresse för en match mellan Zuckerberg och Musk. Nu har även kända profiler som Dana White gett sig in i spekulationerna och säger att han försöker få det att hända på riktigt.

Så vem skulle stå som segrare?

Sammanfattningsvis kan vi säga att det finns en enorm hype kring en sådan match. Zuckerberg ser på pappret ut att vara den klara vinnaren, men Musk skulle också kunna överraska. Det känns som att Musk kanske skulle anlita en personlig tränare inför eventet. Den stora möjligheten för Musk är att utnyttja sin tyngd och längd. Får han in en tidig träff skulle matchen kunna vara över innan man hinner blinka. Annars talar det mesta för att Zuckerberg enkelt skulle ta hem kampen.