Wikileaks avstånd från Operation Payback - Mjukvara.seOperation Payback har varit på tapeten några dagar och är en effekt av att företag och organisationer tagit avstånd från Wikileaks genom att dra in konton och administrativa tjänster åt nyhetsorganisationen. Assange tar nu avstånd från Operation Payback…
Wikileaks affären är en lång följetong var slut är väldigt svårt att förutse. Julian Assange sitter häktad i London i väntan på att han ska utlämnas till Sverige. Samtidigt agerar stora nätverk av människor tillsammans för att hämnas på de organisationer och företag som medvetet tagit avstånd från eller agerat mot Wikileaks. Hämndaktionen går under namnet Operation Payback och går i stort ut på att stora grupper av människor går ihop och utför DDoS attacker på utvalda webbplatser vid specifika klockslag. Attackerna leder till att webbplatserna kraschar helt och hållet eller att de inte går att använda. Bland annat har Mastercards, Visas och PayPal’s webbplatser varit under attack.
Julian Assange och Wikileaks har tagit avstånd från Operation Payback och hävdar bestämt att de inte har gett instruktioner för att genomföra dessa attacker. ”Det är absolut falskt. Assange har inte lämnat några sådana instruktioner och han ser attackerna i Wikileaks namn som ett sätt att koppla ihop hackarna med Wikileaks samt rättfärdiga deras agerande mot de andra webbplatserna”, säger en av Assange’s advokater.
[ad#Google Blogg]
Det spekuleras i att grupperna av hackare nu samordnar en ännu större attack med uppemot 100,000 datorer som tillsammans genererar en trafik på makalösa 800 MGBPS. En sådan attack skulle kunna skada eller krascha enorma webbplatser, så som Amazon och liknande. Det återstår att se om och var en sådan attack kommer att ske, ett försök mot Amazon kanske? Eller någon större regeringswebbplats? Vad tror du?
Källa:
Källa 1