Open source på Mjukvara.se
Open source på Mjukvara.se

Jag hoppas att det inte gått någon läsare förbi om hur positiv inställd jag är till den Open Source rörelse som pågår ute i världen. Ett utslag av denna attityd är ett inlägg som bygger på en dialog med Jack kring ämnet varför så få svenskar bygger open source lösningar nere i sin källare.
Till min glädje händer det saker, även om jag nog är lite sen i att fånga upp nyheter ibland. Det kan vara så att både problemen att få tag på bra programmerare, och givetvis att lära sig att knacka koden kommer att ändras.
TilI min stora glädje fick jag ett tips om att i  Skövde finns en högskola som har ett program för Open Source systemutveckling. Det löper på två eller tre år. Utbildningen verkar genomtänkt och det finns en kursplan för open sourceutbildningen här!
Inspirerad kikade jag vidare vad det fanns för fler utbildningar inom ämnet och det är lite magert. Dock fanns en kurs som jag tycker verkar vara riktigt spännande – en kurs om de politiska och ekonomiska förändringarna man tror att Open Source kan medföra. Kursen är dessutom föredömligt nog helt på nätet. Dock vet jag inte om man kan efteranmäla sig.
Om jag nu skulle ha turen att ha en student på dessa utbildningar, så får ni gärna höra av er. Vet ni någon som går på dessa utbildningar. Tipsa dem gärna om detta blogginlägg. Det är nämligen så att om jag kan stötta er med kunskap, servrar, feedback eller ideer. Kanske bara skriva om det ni skapar. Hör av er!