Twitter använder nu HTTPS standard - Mjukvara.seTwitter använder numera HTTPS som standard när du ansluter till deras webbklient. Funktionen att ansluta till webbklienten med HTTPS lanserades redan i mars förra året. Men då vara användarna tvungna att ställa in sitt konto manuellt. Något som den tekniskt oinvigde inte gjort i första taget. Men Twitter har alltså rullat ut HTTPS som standard för samtliga användare. Twitters konkurrent Facebook har haft HTTPS-anslutning som standard sedan januari förra året.
Tidigare har det varit relativt enkelt att komma över användares inloggningsinformation. Användare twittrar från alla möjliga platser med hjälp av öppna trådlösa nätverk, exempelvis från fik, restauranger, hotell och liknande. För cyberkriminella är det som att servera ett smörgåsbord med information som bara väntar på att bli stulen. De kan enkelt stjäla information som skickas till och från osäkra anslutningar på trådlösa nätverk med hjälp av Firesheep eller liknande program.
[ad#Google Blogg]
HTTPS står för Hypertext Transer Protocol Secure, och är en säkrare variant av HTTP. HTTPS anslutningar används ofta av internetbanker och andra webbtjänster som kräver inloggning, i det här fallet Twitter. Du kan enkelt kontrollera vilken typ av anslutning du har genom att slå ett öga i adressfältet. Om du är ansluten via HTTPS står det i adressfältet, samtidigt som det visar antingen med färgkoder eller symboler att du har en säkeranslutning.
Källa 1