Hur kommer det sig att spam bitit sig kvar som ett av de mest populära sätten för kriminella att sprida virus och annat skadligt material när det är ett så pass känt fenomen?
Spam är ett välkänt fenomen nu för tiden, många internet användare vet vad spam är och det är skadligt . Eftersom att många vet vad det är kan man ju tänka sig att spam försvinner allt eftersom det förlorar sin effekt på internetanvändare, men spam har bitit sig kvar i etern som en form för kriminella att sprida virus och lura användarna med. Det finns olika typer av spam, som alla har specialiserats på för att utnyttja olika branscher, t.ex. utbildning, hälsa, finans och ofta vuxenmaterial. Spam kan dessutom ha olika syften, antingen att enbart fylla din e-postmapp med reklam eller kan spam vara skapad för att göra dig så stor skada som möjligt genom så kallad phishing eller skadliga program.
Spam är fortfarande här för att stanna… - Mjukvara.se
Som tidigare nämnt försvinner inte spam från internet och det beror på att det fortfarande finns användare som går på de olika spam typerna, dessutom är spam oerhört billigt att tillverka och distribuera eftersom att man kan komma över stora e-postlistor genom att dra nytta av redan infekterade datorer(de som redan har fått spam).
[ad#Google Blogg]
Spam kommer inte att försvinna under en överskådlig framtid så användare måste hela tiden ta striden mot spam genom att skydda sig med rätt verktyg. Antivirusprogram är under ständig utveckling för att effektivare blockera spam, och skaparna bakom spam arbetar hela tiden för att ta sig förbi de effektivare antivirusprogrammen. Så det gäller att alltid ha ett uppdaterat antivirusprogram och en e-postklient som är aktuell och har ett bra spamfilter.
Källa:
Källa 1