Smartphone användare inte medvetna om säkerhetsriskerna! - Mjukvara.seSmartphones ökar kraftigt på marknaden och har gjort så den senaste tiden. I och med att smartphones har haft en så kraftig framväxt, har även mjukvarumarknaden vuxit något enormt i form av applikationer till de olika telefonerna. Bland annat har de flesta stora svenska banker en applikation för varje smartphonesystem, så som Apple Ios, eller Android. Den här utvecklingen har även påverkat kriminella, som allt oftare riktar sina virusattacker mot smartphones för att deras säkerhet inte är lika stark som en vanlig dator. Men som ofta innehåller samma information som en vanlig dator.
En ny undersökning som gjorts genomförts av antivirus företaget AVG, visar att mer än en tredjedel av alla tillfrågade smartphone användare inte är medvetna om säkerhetsriskerna som finns i deras mobiltelefoner. Undersökningen visar även att en tredjedel av de tillfrågade i undersökningen har övervägt att hämta hem en betal- eller gratis antivirusapplikation till sina mobiltelefoner. Dessutom visar undersökningen att enbart 11 procent av smartphone användarna visste om att deras mobiltelefoner kan skicka deras lagrade information till kriminella utan deras vetskap.
[ad#Google Blogg]
I och med smartphonens frammarsch på marknaden och dess bristande säkerhet, måste nu användare tänka på säkerheten i sina mobiltelefoner, samt vilken information som de lagrar på den. Kontrollera alltid applikationerna som du hämtar till din mobiltelefon, verkar något suspekt så undvik att hämta hem den. Risken är stor att den i så fall gör mer skada än nytta.
Källa:
Källa 1