Vad ska man tänka på om man vill låna 3000 snabbt?

Fler och fler väljer att börja handla med kryptovalutor av olika slag. Man läser om det i nyheterna och hör ens vänner prata om det. Om du själv har planer på att börja investera i denna typ av valuta finns det vissa saker att tänka på innan du sätter igång. En av de viktigaste är vilken plattform du väljer för att göra dina köp och sälj.

Trots att Bitcoin och andra kryptovalutor har funnits sedan 2009 och att det pratats friskt om dem sedan dess så är det först under den senaste tiden detta har nått fram till småspararna i Sverige. Fler och fler väljer att komplettera sina fondandelar och aktieinnehav med kryptovaluta. Vissa har till och med valt att helt gå över till denna form av investeringar.

För småspararen så ter det sig som om valutorna fungerar ungefär som aktier eller andra investeringar. De går upp och de går ner, man köper och man säljer. Det är klart mer avancerade processer inblandade men det är egentligen överkurs för de svenskar som bestämt sig för att köpa en viss mängd kryptovaluta.

När man handlar med kryptovalutor så gör man detta genom speciella plattformar. Ett exempel är Bitcoin Equaliser appen där man genomför både sina köp och sälj. En fördel med denna tjänst är att det ingår ett stort community som man kan ta lärdom av när man agerar på kryptomarknaden.

Liknar aktieplattformarna

En sak som slår många när de loggar i på dessa plattformar första gången är hur likt det är de plattformar som tillhandahåller handel med aktier eller fonder. Tittar man på https://bitcoinprimeapp.com/se/ som exempel, så ser man likheterna tydligt.

Precis som med aktier så presenteras de möjliga köp och sälj man kan göra tydligt. Man ser hur valutans värde har utvecklats på kort och långsikt samt vad det aktuella värdet är. Man genomför köpen och säljen på samma sätt som med aktier också. Har man handlat med värdepapper online tidigare så är övergången väldigt lätt.

Är man ny inom området så bör man ta en stund att lära känna hur en sådan plattform fungerar innan man sätter igång. Genom att känna till de olika funktionerna så kan man maximera nyttan med sitt användande av plattformen.

Bitcoin eller annan valuta?

Bitcoin är den kryptovaluta som flest känner till. Det var den första av sitt slag och det är den som det handlas mest med idag. Men det finns andra varianter också. Till exempel Ethereum och Doge Coin, för att nämna två.

Vilken valuta du väljer att handla med beror helt på dina personliga preferenser och önskemål. Det är större säkerhet med de stora valutorna som Bitcoin, men det innebär också att kursen är mer jämn. Detta är så klart positivt om man planerar långsiktigt.

Men om man vill köpa och sälja baserat på den dagsaktuella kursen så kanske en mindre valuta med möjlighet för större hopp i kursen är mer attraktivt. Detta innebär dock att man tar en större risk.