Så hanterar Google+ din integritet! - Mjukvara.seEtt av Google+ trumfkort gentemot Facebook är att det sägs hantera integritet på ett bättre sätt. Det är främst funktionen ”Cirklar” som ska bidra till att din integritet ska ligga i händerna på dig. Men gör den här funktionen verkligen vad den lovar, och hur hanteras din integritet i övrigt. Det har PcWorlds Tony Bradley tagit reda på i en artikel där han undersöker integritetsfunktioner och policyer i Google+.
Som sagt är ”Cirklar” den funktion som är ett av Google+ starkaste konkurrensmedel mot Facebook. Med ”Cirklar” kan du dela in dina vänner i olika grupper, t.ex. Vänner, Familj, Kollegor och så vidare. Därefter kan du vid varje nytt tillfälle som du väljer att dela med dig av något, välja vilka ”Cirklar” som ska kunna se materialet. Bradley ger ett ganska talande exempel: anledningen till varför du inte kommer in till kontoret en dag kan variera beroende på vem det är du ska meddela. Till kollegan(som du har i ”Kollegor Cirkeln” berättar du att du är sjuk och inte kan arbeta, medan du låter dina vänner(som du har i ”Vänner Cirkeln”) veta att du kommer på deras strandfest istället för att jobba.
Bradley menar att ”Cirklarna” i grunden är en bra funktion, men att det i ovanstående sammanhang finns en svaghet. Ponera att din kollega är vän med en person som finns i din ”Vänner cirkel” och din vän har delat med sig av din status om strandfesten för att kommentera den eller liknande. Då vet plötsligt kollegan om att du inte alls är sjuk utan hellre festar med grabbarna istället för att komma till jobbet. Då är du ute på hal is.
[ad#Google Blogg]
Det finns en lösning till detta, och det är att göra dina statusar odelbara. Vilket innebär att dina vänner inte kan sprida dom vidare på sina egna sidor, och på så sätt undviker du detta dilemma. Men bästa sätt att undvika dilemmat är förstås att inte ljuga för kollegorna och masa sig till jobbet fastän det tar emot.
Källa 1