En ny Facebook bluff gör stora framsteg med cirka 86 000 klick per timme och igår hade bluffen totalt över 500 000 klick under hela dagen. Bluffen använder sig av Facebook chatten för att skicka dig ett meddelande från en av dina vänner, meddelandet säger ”hey, i just made a photoshop of you, check it out :P: bit.ly/LINK”.

Om du klickar på länken kommer du att skickas till en falsk Facebook applikation vid namn ”millium”. Applikationen kräver att du ger den tillgång till din grundläggande information så som namn, profilbild, kön, vännerlista med mera. Just det faktum att den använder sig av Facebook chatten är en av anledningarna till att den sprider sig så fort. När du har gett den falska applikationen ”millium” tillgång till din information skickar den ut ett likadant meddelande som du själv fick, till någon av dina vänner i ditt namn.
Samtidigt som applikationen skickar ut meddelandet skickas du vidare till en webbplats som visar en bild på en hund och därefter fem bilder som har blivit manipulerade i Photoshop. Det ska påpekas att ingen av bilderna föreställer dig.
[ad#Google Blogg]
Det är oklart vad personerna bakom bluffen får ut av den konkret. Webbplatsen med hundbilden innehåller ingen skadlig kod som försöker komma åt mer information om dig. Å andra sidan har personerna fått tillgång till Facebook chatten via ”millium” applikationen och kan därmed bygga vidare på sin bluff. Har du blivit drabbad av bluffen ska du omgående ta bort applikationen från din lista över godkända applikationer och varna alla dina vänner på Facebook.
Källa:
Källa 1

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här