Några ”hackare” har lyckats sätta samman ett väldigt trovärdigt e-mail med uppsåt att lura dig på information eller pengar.
Det falska e-mailet är en kopia av Google AdWords informationsutskick. ”Hackarna” som har skapat e-mailet har varit väldigt noggranna och lyckats skapa sitt e-mail så att de är nästintill identiskt med originalet. De använder sig av Googles färgschema, typsnitt och logotyp för att göra e-mailet så trovärdigt som möjligt.
Vid en första anblick är till och med avsändaradressen Googles egna ([email protected]). E-mailet informerar om att mottagarens annonseringskampanj har blivit inaktuell, och de vill att du ska klicka på en länk för att starta upp din kampanj igen. Så här långt har ”hackarna” lyckats väldigt bra med att återskapa Googles egna e-mail.  Det som avslöjar att e-mailet är falskt är att det förekommer väldigt många stav- och grammatiska fel. Om man dessutom högerklickar och granskar informationen i e-mailet visar det att avsändaradressen i självaverket är mail.wisenetworks.co.uk. Länken som ”hackarna vill att du ska klicka på är även den falsk och genom att låta musen sväva över länken kan man se att den hänvisar till en falsk Google adress.
”Hackarna” har lyckats skapa ett e-mail som till och med säkerhetsexperter har svårt att avslöja som ett falskt ”phishing” e-mail. Det bör därför även vara svårt att avslöja för gemene man. Om du annonserar med Google AdWords och du får ett sådant e-mail bör du därför undersöka det grundligt och avgöra om du ska klicka på det eller ej.
”Hackarna” blir allt bättre på att skapa falska e-mail och de är bättre på att utnyttja organisationers informations e-mail. Vanliga användare måste med andra ord vara mer vaksamma över vilka e-mail de öppnar och klickar i.
”Phising” e-mail snart omöjliga att urskilja. - Mjukvara.se
Andra artiklar om Phising
Lär dig undvika Phising
Vad är Phising
Källa:
Källa 1