PayPal-hackare dömd till drygt 3 års fängelse! - Mjukvara.seRichard Kirk, en 22 årig man från Sherwood, Nottingham, England, har blivit dömd till tre och ett halvt års fängelse för att ha olagligt ha tagit sig in i en mängd PayPal-konton och överfört pengarna på kontona till sitt eget konto. Därefter har han använt sig av de stulna pengarna för att köpa saker per postorder. Enligt domen ska Kirk ha hackat sig in i 303 PayPal-konton och stulit över 180 000 pund, vilket motsvarar över 1.8 miljoner svenska kronor.
Kirk åtalades för bland annat bedrägeri och stöld, det var den sammanlagda strafftiden för samtliga åtalspunkter som resulterade i tre och ett halvt års fängelse. Polisen fattade misstankar mot den unge Kirk när ett av hans offer kontaktade polisen. Polisen började därför övervaka Kirk och hans olika leveranser som han betalat med stulna pengar. Bland annat ska han ha köpt flera guldtackor.
[ad#Google Blogg]
Det är oklart hur Kirk lyckades ta sig in i de olika PayPal-kontona, men man antar att han gissade eller använce sig av ”Phishing” för att komma åt användarnamn och lösenord. PayPal är den tjänst på Internet som är utsatt för flest ”Phishing-attacker”, det beror på att man har direkt tillgång till användarens pengar om man lyckas knäcka användarens inloggningsuppgifter. PayPal bör se över sina säkerhets förfarande för att skydda användarnas pengar på ett bättre sätt med andra ord.
Källa:
Källa 1