Microsoft släpper enormt uppdateringspaket! - Mjukvara.sePå tisdag släpper Microsoft som traditionen sitt traditionella veckoliga uppdateringspaket. Men den här gången är det inte vanligt om man mäter i storlek och innehåll. Uppdateringspaketet uppges innehålla åtgärder för akuta säkerhetsbrister i samtliga operativsystem som stöds av uppdateringar för tillfället. Paketet ska även innehålla uppdateringar för flera Microsoft Office-versioner, däribland det senaste flaggskeppet Microsoft Office 2010. Det är först gången som Microsoft släpper säkerhetsuppdateringar till Office 2010.
Uppdateringspaketet innehåller specifikt fyra övergripande åtgärder som påverkar samtliga Windows-versioner som är i drift och stöds av uppdateringar. En av åtgärderna löser säkerhetsbrister i Internet Explorer versionerna sex, sju och åtta. I paketet ingår även mindre akuta uppdateringar för Office-paketen som måste aktiveras manuellt och därför fått beteckningen viktiga i uppdateringspaketet. Det är en Microsoft-standard att markera alla uppdateringar som användaren måste aktivera manuellt, med en ”viktig” markering.
Microsoft har som tradition och rutin att släppa sina uppdateringar på tisdagar. Nu på tisdag blir det spännande att se om detta enorma uppdateringspaket kommer att fungera smärtfritt. Uppdateringspaketet åtgärdar totalt 49 säkerhetsbrister i olika programvaror och Windows-versioner, och därför kan mycket gå snett. Hur som helst så brukar Microsofts uppdateringar fungera bra och installationerna brukar gå smärtfritt. Så vi håller tummarna att så är fallet på tisdag också.
Källor:
Källa 1