Man använde Facebook för att komma åt utmanande bilder. - Mjukvara.seGeorg Samuel Bronk, en amerikansk man från Kalifornien, har erkänt sig skyldig till sju åtalspunkter vilka inkluderar datorintrång, förfalskande av urkund och innehav av barnpornografi. När polisen sökte genom Bronk’s hus fan man en hårddisk med ca 170 bilder på naknakvinnor från 17 delstater i USA och några kvinnor i Storbritannien.
Bronk har medgivit att han använt sig av Facebook för att söka upp kvinnor som delade med sig av sina e-postadresser och annan personlig information så som favorit mat, gymnasieskola och deras mödrars flicknamn. Därefter använde han informationen för att knäcka kvinnornas e-postkonton och komma åt nakenbilder eller halvnakna bilder.
I vissa fall spred han även nakenbilderna till alla i kvinnornas nätverk. I andra fall hotade han kvinnorna med att lämna ut nakenbilderna offentligt på Internet om de inte gav honom ännu mer utlämnande bilder.
Misstankarna mot honom väcktes när en av kvinnorna polisanmälde att hennes Facebook-konto blivit utsatt för intrång. Utredarna har haft svårt att avgränsa hur många kvinnor som har blivit utsatta för mannens intrång och utpressningar. Utredarna har skickat ut frågeformulär till 3 200 kvinnor, men enbart 46 kvinnor har trätt fram och svarat på frågeformuläret.
[ad#Google Blogg]
Mannen tvingas att registrera sig som sex förbrytare i USA, vilket är väldigt befogat. Brok utnyttjade den information som Facebook lagrar om varje person. Den här händelsen är ytterligare ett bevis för att man ska ställa in sina sekretess inställningar på Facebook så att informationen inte kommer ut till fel personer. Händelsen visar även att man inte ska använda personlig information i sina lösenord.
Källa:
Källa 1