Förra veckan var det full fart på Mjukvara.se. Det visade sig att två ämnen engagerade våra läsare. Först skickade jag och Tommy ut en enkät om Bloggande och kärlek. Den visade sig vara en succe. Både Tommy och jag var på Knuff.se den dagen och det var full rulle i min inbox.
Under torsdagen publicerade jag en artikel om vad antivirusföretagen tycker om SOU 2005:38. Den generade också rätt mycket uppmärksamhet. Nästan 1000 personer har läst den sedan i torsdag kväll. Jag fick mycket feedback och nya saker att gräva i. Jag tror också det finns ett större intresse därute kring detta. Jag vill också lyfta fram Bertil som tog sig verkligen tid att engagera sig i diskussionen. Vi är inte 100% överrens men jag är glad att du tog dig tid Bertil
Bla skriver Bertil såhär:

”Vi kan faktikst inte döma dessa företag bara för att Google väljer att göra så”
Vi ska förstås inte döma dem innan de gjort det jag tror att de kommer att göra, dvs. följa lagen (den nya lag som jag tror kommer). Men vi kan ju alltid förmoda hur de kommer att handla. I Danmark rättar ju alla ISP-er sig in i ledet och följer lagen – blockerar The Pirate Bay. Under protest, visst, men de gör det.
Tror någon här verkligen att de kommer att försöka bryta mot svensk lag (om det kommer en sådan lag som jag tror)? Det kommer säkert att protestera, men jag tror att de sedan gör specialversioner för den nya repressiva svenska marknaden.”

Fler och fler känner som Bertil. Sedan kan man debattera om det verkligen är såhär men det är relevant eftersom människor känner såhär.
Veckan som kommer, kommer alltså att fortsätta i kärlekens tecken och i antivirusets tecken.
Veckan har också varit händelsrik på fler plan. Jag skrev om Henric Ljungs nya företag Redict. En websida där man tillsammans genom ett spel kan göra relevanta förutsägelser kring utvecklingen av bostadspriser. Jag gjorde också en intervju med Henric Ljung, en av grundarna. Redict koncept är intressant. Att göra det de gör utan nätet vore svårt. Redict är verkligen ett koncept där man nyttjar nätet för att skapa helt nya värden. En intressant aspekt är att E24 hade i torsdags en artikel om Redict. Vilket fick till följd att det dånade in sökmotortrafik till mina artiklar om Redict.
Jag skrev också en artikel om vad datorvirus kostar Sverige. Där hade jag faktiskt hoppats att någon skulle debattera denna kostnaden med mig. Datan bygger på en amerikansk undersökning från en konsumentorganisation. jag tror inte det gjorts motsvarande djupa undersökningar i Sverige men ni får gärna upplysa mig!
Hos övriga bloggare:
Tommy var inte alls ledsen över att han inte vann sin klass inför stora Bloggpriset utan fortsätter producera. Hur du rensar din hårddisk
Manou har varit lite krasslig men ändå lyckats  få till ett antal inlägg, bla om backup av bokmärken
Så för er läsare, denna veckan skall ni skapa kärlek, inte virus 😉