IMF utsatt för intrång på okänd regerings order? - Mjukvara.seIMF(International Monetary Fund) har blivit utsatta för intrång av okända förövare. Nu tror man att intrånget har skett på en okänd regerings order. Enligt tidningen New York Times har IMF inte bekräftat intrånget, men de har kommit över ett internet dokument som informerar de anställda och styrelsen om intrånget.
Hitintills är det känt att intrånget skedde flera månader innan IMF’s ordförande Dominique Strauss-Kahn orsakade den massiva skandalen som satte igång en ordentlig mediastorm. Som ett resultat av intrånget har Världsbanken skurit av sin uppkoppling till IMF som en säkerhetsåtgärd.
Enligt en säkerhetsexpert som ska ha insyn i utredningen av intrånget har stora mängder av information stals, däribland dokument och e-post. Det interna dokumentet som skickades ut för att informera anställda och styrelseledamöter användes även för att verifiera e-postkonton och varna för phishing attacker via e-post. Det anses vara just phishing attacker som ligger bakom intrånget från början.
[ad#Google Blogg]
Enligt Ars Technica säger det interna dokumentet att intrånget upptäcktes för två veckor sedan tack vare att man upptäckte en misstänkt fil som flyttade information till en osäker dator i IMF’s nätverk.
IMF handhåller viktigt och känslig information om sina 187 medlemsländer och förhandlingar mellan IMF och dessa länder. Det är den här informationen som man misstänker att förövarna var ute efter. Men misslyckats.
Du kan läsa mer om phishing samt lära dig undvika det här!
Källa 1