Idag finns det en mängd olika programvaror att tillgå på nätet, vart du än är, vilken tid som helst på dygnet. Det finns också en risk med att ladda ned grejer såklart, och det kräver att man vet vilket program det är man håller på med. Det finns en mängd olika knep för bättre internetsäkerhet, och det kan vara svårt och kännas som en djungel att hitta rätt där ute. Mjukvara.se hjälper till med säkra programvaror, och recenserar så mycket som möjligt för att du ska kunna hitta rätt i djungeln.
 
Vad kan du själv göra då? Jo genom att skydda din dator så kan du undvika att din personliga information stjäls.
 

  • Du rekommenderas att använda en brandvägg. En del datorer har redan en brandvägg installerad.
  • Det är viktigt att hålla programvaror uppdaterade
  • Använd ett antivirusprogram och uppdatera det. På en del enheter finns det redan för installerat, men annars kan du använda dig av Google för att hitta något som passar just din enhet.
  • Se till att dina lösenord är skyddade, och kom ihåg att skriva ned dem så att du kommer ihåg dem.
  • Öppna aldrig mails som kommer från en e-postadress du inte känner till. Men klicka heller inte på bifogade filer som du ser i t.ex. online annonser eller tweets.
  • Surfa säkert! Undvik att surfa till sidor med olagligt innehåll.
  • Ladda såklart inte ned material som inte är lagligt.

 
Detta gäller inte bara på din dator, men också på din mobil. Det finns en mängd olika applikationer att ladda ned idag. Det kan vara hjälpsamt för t.ex. aktier, och eftersom du ändå alltid har mobilen på dig vart du än går, så varför inte börja  köpa aktier via en aktieapp? Precis som tidigare nämnt ska man alltid hålla koll på vad det är man laddar ned, och man kan alltid läsa recensioner inne på Google Play och App Store! Att investera pengar är långt ifrån människors största prioritet just nu på grund av
coronavirusutbrottet. Men pandemin kommer sluta någon dag, vilket som betyder att människor måste börja planera ekonomiskt för den framtiden. Trots den rådande krisen så är det många företag som tror att deras bolag fortfarande har den finansiella styrkan att ta sig igenom denna tuffa period.
 
Så, det handlar mest om sunt förnuft så att säga. Innan du laddar ned ett program på din mobila enhet eller på din dator, läs dig till om programmet ser säkert ut. Använd dig av sidor som mjukvara.se om du är osäker. Det finns otaligt många recensioner online idag där du kan läsa dig till och hitta tips och tricks på hur du ska behålla din enhet säker från hackers, kriminella och andra skojare.