Googles VD uppmanar dig till att flytta! - Mjukvara.seUnder en intervju med nyhetskanalen CNN uppmanar Eric Schmidt dig att flytta om det irriterar dig på att deras ”Street View” tjänst fotograferar ditt hus och andra ägodelar på din tomt.
Under intervjun uppstod en diskussion mellan Eric Schmidt och programledaren och det var då som kommentaren rann ur munnen på honom. Det ska tilläggas att han fortsatte sitt resonemang med att ”Street View”-bilen enbart kör förbi och fotograferar ditt hus och din tomt en gång. ”Street View” övervakar inte dig, ditt hem och din tomt dygnet runt utan sätter ihop en rörlig värld av stillbilder.  I teorin är det därför ”bara” att flytta sitt hus eller sin familj en liten bit för att ”Street View” inte ska avslöja var du bor och vad ditt hus finns. Schmidt ska senare i programmet ha skrattat åt sina kommentarer, så det råder en viss oklarhet om huruvida hans kommentarer var menade som skämt eller inte.
Schmidt har tidigare sagt till en journalist att nästintill alla ungdomar måste byta namn när de har blivit vuxna, detta för att bli kvitt alla pinsamheter som de har begått på Facebook och andra sociala medier. Schmidt har varit en citat-maskin på senare tid och kommunikationsavdelningen på Google har säkert haft väldigt mycket arbete med att kommentera, bekräfta eller dementera Schmidts uttalanden och tolkningar av dessa. Ett av de grövre uttalande om Googles övervakning av användarnas Internet trafik. Han sa att det är Googles mål att vara så nära skilje linjen föra att vara läskiga, men att inte korsa denna. I samband med övervaknings diskussionen har Schmidt även sagt att den som inte vill att Google ska övervaka dess trafik, gör något på Internet som man egentligen inte borde göra.
Schmidt har varit i full fart på sistone som man kan konstatera ovan, och man kan fråga sig om han förespråkar den interna diskussionen inom Google, eller om det är hans personliga åsikter som runnit ut i samband med intervjuer. Google har i alla fall mycket att stå i när man börjar närma sig faserna för att lansera både sin musiktjänst och videotjänst, som vi i tidigare inlägg har nämnt. Schmidts uttalanden är kanske olägliga och ger merarbete på kommunikationsavdelningen. Det återstår att se vilka svallvågor som kan ta fart av detta.
Källa:
Källa 1