Google har i dagarna rullat ut en ny funktion i som ska hjälpa gemene man att hålla bättre koll på vad som skrivs om denne på Internet, samt vilka länkar som dyker upp i högst upp i listan när man söker på dennes namn.
Google lanserar ”Me on the Web”, hantera ditt online rykte! - Mjukvara.se
Funktionen ”Me on the Web” ska nu finnas i din Google Dashboard är ett verktyg för att övervaka bloggar, bilder och medier och meddela dig när du nämns på något sätt. Antingen genom ditt namn i ett blogginlägg, genom en taggning i bilder eller annan form  av benämning.
Genom att sätta upp notifieringar för övervakningar för detta genom den information som du har sparat i din Google profil. Kommer detta att ske automatiskt. Det har tidigare varit möjligt att få samma notifieringar som nu är möjliga i ”Me on the Web”, men det har krävt att man gör fler inställningar. Nu är det hela underlättat.
Google gjorde följande uttalande i samband med lanseringen av den nya tjänsten: ”Your online identity is determined not only by what you post, but also by what others post about you — whether a mention in a blog post, a photo tag or a reply to a public status update.” Det stämmer till väldigt hög grad. Även om du själv inte finns på Internet så finns det med nästan all säkerhet information och kommentarer om dig på Internet. Det är något som man gör väldigt klokt i att följa väldigt nära för att kunna svara eller avfärda falsk information.
[ad#Google Blogg]
Google inkluderade även flera guider för hur du på bästa sätt hanterar ditt online rykte manuellt. De har dessutom inkluderat en guide för hur du tar bort oönskade sökresultat på google. Man ska inte ta lätt på sitt online rykte, det handlar till stor del av  vad du delar med dig av på Internet, och precis som i Googles uttalande ovan även om vad andra delar om dig själv. Ett dåligt online rykte kan skada dina chanser i att få det där drömjobbet du alltid velat ha, såra dina nära och kära, och för att inte tala om att det kan skada hur du själv ser dig.
Källa 1