Google lanserar filmtjänst? - Mjukvara.seGoogle ska enligt tidningen, ”The Financial Times”,  nu ha tagit ett stort steg mot att lansera en ny filmtjänst, när de har fått fart på sina förhandlingar med de stora filmbolagen i Hollywood.
Google äger som ni kanske vet Youtube, och har sedan en tid tillbaka en gratis filmtjänst för både USA och Storbritannien där det finns ett mindre utbud av gratis filmer och tv-serier. Nu vill alltså Google bygga vidare på sin tjänst med en hyrfunktion och då vill man givetvis kunna erbjuda kunderna storfilmer från de allra största filmbolagen, och där sker nu förhandlingar enligt ”The Financial Times”.  Förhandlingarna har tagit fart på senaste tiden och nu har filmbolagen verkligen fattat intresse för Googles kommande tjänst, och ett rykte säger att tjänsten kan lanseras innan årsskiftet.
Google ser stora fördelar med att låta filmbolagen hyra ut sina filmer via YouTube, dels kan Google lotsa dit kunder genom sin massiva söktjänst, och dels har både Google och Youtube redan extremt många användare. Filmerna kommer alltså att exponeras på enorma siter. En hyrtjänst skulle först vara aktuell för lansering i USA och sedan skulle andra länder läggas till efterhand.
Det finns redan ett antal stora aktörer på marknaden för hyrd streamad film, däribland iTunes, Amazon Video on Demand, och svenska Voddler är också etablerat. Kommer Google att konkurrera ut dessa med sin breda användarkrets och hur ska de redan etablerade företagen värja sig mot gigantens satsning? Det kan bli ett priskrig om kunderna, och kunderna kan komma att välja den tjänst som är mest stabil, erbjuder störst mervärde och bästa filmutbud.  Det återstår att se vad Google har i görning och vi kan komma att se det inom den snaraste framtiden.
Andra Artiklar om Youtube och Filmtjänster
Allt om Youtube
Youtube Downloader
Källa:
Källa 1
Källa 2