För ca en vecka sedan vann FRA-lagen laga kraft. På ytan märks det inget. Internet är en dimension man inte kan ta på så också den påverkan FRA-lagen har på oss människor. Vi kan inte ta på förändringen. Internet är inte som verkligheten. De lagar som styr våran verklighet kan vi nästan alltid ta på. Lagar som styr internet påverkar insidan av oss själva!
Det finns ju ingen data!
Som visar vilka negativa effekter FRA-lagen har. Som internetmarknadsförare är jag van vid ”If you cant count it, it does not count” men i detta fallet är jag beredd att avvika från mina beviskrav. Jag tror 10 tusentals människor idag agerar annorlunda på nätet. Man köper anomytetstjänster, man krypterar och ännu värre, man håller käften!
Att blogga är att sätta URL:ar på sina tankar!
Ett utryck jag brukar använda för att beskriva bloggande och varför det är en stor grej . Den logiska konsekvensen är då är FRA lagen tankeavlyssning. Kanske är det bara bloggpoesi att säga så men för mig är det sant.
Vad kan man göra?
För ett och ett halft år sedan tog jag fram två antiFRA knapper. I själva verket är det antiregeringen knappar. För att ändra FRA-lagen måste piratpartiet kommer in i riksdagen och de måste bli vågmästare. Först då kommer borgarna att krypa till korset. Skrota lagen bara för att de skall få stanna vid köttgrytorna! Det är det enda som biter på dem. Så rösta pirat!
Vill du deklarera ditt missnöje publikt?
Förra sommaren fram ett antal blogknappar som jag tycker är träffande och som signalerar ditt missnöje! Det tråkiga är att de fortfarande är aktuella!
Min favorit:
FRA

Här är koden om du vill embedda denna knappen på din blogg:
<div style=”width: 200px; height: 126px; background-image: url(’http://disruptive.nu/images/reinfeldtmedheadset.png’); background-repeat: no-repeat;” mce_style=”width: 200px; height: 126px; background-image: url(’http://disruptive.nu/images/reinfeldtmedheadset.png’); background-repeat: no-repeat;”> <div style=”font-family: Arial;padding-top: 100px; padding-left: 100px; ” mce_style=”font-family: Arial;padding-top: 100px; padding-left: 100px; ”><a title=”Mjukvara.se” href=”https://mjukvara.se” mce_href=”https://mjukvara.se”>Mjukvara.se</a></div> </div>
För er som vill spara på platsen på er blogg finns det en mindre knapp:
skull with headphones
Här är koden om du vill embedda den bilen i en din bloggpost:
div style=”background-image: url(https://disruptive.nu/images/skull.jpg); width: 100px; background-repeat: no-repeat; height: 100px;” mce_style=”background-image: url(https://disruptive.nu/images/skull.jpg); width: 100px; background-repeat: no-repeat; height: 100px;”> <div style=”font-size: 10px; padding-top: 85px; font-family: Arial; text-align: center;” mce_style=”font-size: 10px; padding-top: 85px; font-family: Arial; text-align: center;”><a style=”text-decoration: none;” mce_style=”text-decoration: none;” title=”Mjukvara.se” href=”https://mjukvara.se/” mce_href=”https://mjukvara.se/”><span style=”color: #2583ad;” mce_style=”color: #2583ad;”><span style=”font-size: x-small;” mce_style=”font-size: x-small;”><span style=”font-size: xx-small;” mce_style=”font-size: xx-small;”>Mjukvara.se</span></span></span></a></div> </div>
Använder du blogg.se, blogger.com eller en gammal wordpressinstallation kan du finna instruktioner om hur du gör genom att klicka till ursprungsposten om FRA-knappar. Där finner du instruktioner om hur du gör och relevanta länkar i ämnet om du scrollar till slutet av blogposten!
Gillar du denna blogposten blir jag väldigt glad om du sprider den till dina vänner via Twitter, mail eller Facebook
Andra relevanta blogposter i ämnet FRA:
Såhär undviker du FRA
Vill du snacka med mig finner du mig på Twitter eller så mailar du mig!