En man från Marriot, Wichita Falls, USA, fick sin Land Rover stulen tidigt på juldagsmorgonen. Efter att ha hamnat i telefonkö hos den lokala polisen började han själv att söka lösningar för att återfå bilen. Han kom på att hans Iphone låg mellan sätena i bilen och surfade in på MobileMe för att spåra mobiltelefonen och därmed också bilen.
”Find My Phone”: lokaliserade stulen bil. - Mjukvara.se
Han upptäckte att bilen var på väg till en grannstad och ringde därför stadens lokala polis i förväg. Mannen informerade polisen om situationen och om att han kunde se exakt var bilen befann sig. Polisen skickade ut en patrull som lokaliserade bilen i verkligheten samtidigt som mannen fortfarande pratade med telefonoperatören. Mannen fick besked att polisen skulle arrestera tjuvarna och återkomma senare.
Några minuter senare ringde telefonoperatören tillbaka och var hysterisk. Det visade sig att en av de två tjuvarna hade lyckats övermanna polispatrullen som skulle arrestera dom och lyckats fly. I sin flykt hade tjuven på något sätt släpat polispatrullen efter sig och sedan backat över denne med den stulna bilen, avsiktligt eller ej framgår inte i berättelsen.
Mannen fortsatte att spåra sin bil och ledde jagande poliser i rätt riktning mot tjuven. När de fick syn på den stulna bilen uppstod en höghastighetsjakt som fick ett abrupt slut när tjuven slog runt flertalet varv med den stulna bilen.
[ad#Google Blogg]
Polispatrullen som blev överkörd blev  som tur var endas lindrigt skadad och hans tillstånd uppges vara stabilt. Det var till stor del ägarens kvicktänkthet som resulterade i att bilen blev återfunnen och tjuvarna arresterade. Han hade mycket väl kunnat vänta kvar i telefonkön och då hade bilen kanske försvunnit. Intressant sätt att använda spårningsfunktionen MobileMe, ett bevis för att det fungerar riktigt bra?
Källa:
Källa 1