Har du fått sett en sådan här statusrad på Facebook och klickat har du hamnat i problem. Det som händer är att en falsk Facebook applikation installeras på ditt konto och denna applikation får lov att skicka meddelande till dina vänner, tillgång till all info på din profil trots att du skyddat dig genom inställningar på din Facebook profil. Utöver detta föreslår även applikationen att du skall genomföra en enkät online.
Facebook Dislike Scam sprids viralt just nu! - Mjukvara.seTill råga på allt elände får du ingen Dislike knapp installerad. För att få ”tillgång” till denna tjänst måste man genomföra en enkätundersökning som upphovsmannen till denna applikation såklart får betalt för. Därefter skickas du till en Firefox Adon som är någon typ av Dislikeknapp (jag har inte provat den ännu).
Nu är det troligen få Svenska användare som är drabbade. Språk är en större barriär än vad man tror. Det är också en viss trygghet att vi pratar ett språk som endast 10 miljoner människor på jorden pratar, det skalar dåligt att göra virala kampanjer på Svenska.

Så hur tar man bort en Facebook applikation?

Det är ganska enkelt, se bilden nedan, klicka ”redigera” så dyker det upp ett litet kryss bredvid varje applikation du har installerad och du kan bara klicka krysset så blir du av med den
Facebook Dislike Scam sprids viralt just nu! - Mjukvara.seNyhetskälla
Andra artiklar om Facebookblåsningar
Fler blåsningar på Facebook
3 Facebookkunskaper du inte har