Att handla mjukvara kan ibland bli kostsamt och gå över den ekonomi som du har tillgänglig just nu. Behöver du mjukvaran direkt, för att du till exempel använder det i ditt jobb eller företag, så kan ett lån vara ett alternativ. 
Jobb med bilder kan kräva ett redigeringsprogram som Photoshop. Om du jobbar mycket med text krävs vanligtvis Word eller en annan ordbehandlare. Microsoft Office och Excel brukar de flesta ha ett behov av.
Behövs både foto och fristående program hos Adobe Photoshop ligger priset på över 7 000 kronor per år. Det är en summa som inte alltid finns att lägga ut.

Få pengar snabbt utan UC

Beroende på hur snabbt pengarna behövs så finns det olika alternativ till lån. Behövs programvaran nu, eller helst igår, så kan ett sms-lån vara något att fundera på. De flesta sms-lån har direkt utbetalningar och att göra en ansökan går fort. Du skulle rent teoretiskt kunna ha pengarna på ditt konto inom en timme om du ansökte nu.
Det negativa med sms-lån, och detta kan vi inte betona nog, är den höga räntan. Men om du kan betala tillbaka pengarna i tid så är smslån inget att vara rädd för. Det är vanligt med smslån utan UC. Det betyder att lånet inte kommer påverka din kreditvärdighet negativt i UC:s register, så länge du inte slarvar med betalningarna.
För ett mindre lån, men ett som räcker gott och väl till de flesta programmen, erbjuds ofta lån utan UC. Dock görs alltid en kreditupplysning, men via andra företag som till exempel Bisnode eller Creditsafe.
När du ska ta ett lån är det viktigt att jämföra och se vad det finns för alternativ. Vissa bolag erbjuder räntefria lån den första månaden, och om du ska ta ett litet lån kan det vara bra att ta just ett sådant lån.
Du kommer billigt undan om du betalar tillbaka inom den räntefria månaden. Du behöver då endast betala eventuell uppläggningsavgift och aviavgift. Stirra dig inte blind på den nominella räntan, utan räkna in alla kostnader och kolla på den effektiva räntan när du ska låna.