Cisco har lanserat nyligen lanserat sin nya Iphone applikation ”Cisco AnyConnect Secure Mobility Solution” som ska ge anställda Iphone användare en säkrare anslutning till känsliga applikationer inom företaget. Vilket resulterar i att anställda kan arbeta säkert även med sin Iphone oberoende var de befinner sig.
Med ”Cisco AnyConnect Secure Mobility Solution” får du en applikation som skapar en mycket säkrare VPN-anslutning än den som finns integrerad i Iphones operativsystem ”IOS”. Applikationen stödjer starka säkerhetsstandarder så som 256-bitars AES kryptering tillsammans med SSL eller DTLS-tunnlar för VPN-anslutningen. Nätverksadministratörer kan även dela ut nycklar som är individuella i VPN-nätverket, och om misstankar uppstår om att telefonen har hamnat i fel händer kan nätverksadministratören göra nyckeln ogiltig och därmed kan den som använder telefonen inte ansluta till VPN-nätverket.
Enligt Cisco ska applikationen automatiskt känna av när telefonen är ansluten till ett WIFI-nätverk och bytar till att använda sig av 3G-nätet och vice versa. Applikationen upprätthåller din VPN-anslutning nät telefonen byter anslutnignstyp för att din telefon ska vara så säker som möjligt. Dessutom ska applikationen vara väldigt lätt att ställa in enligt de inställningar man önskar. Vi har dock inte tagit del av någon recension av applikation i skrivande stund så vi vet inte hur bra applikationen fungerar, men en recension blir kanske tillgänglig någonstans på nätet inom en snar framtid. Kanske har du som läser detta någon erfarenhet av applikationen?
Vårt förra bloggínlägg handlade om hur företag kan förhindra informationsförlust genom ett förebyggande arbete. ”Cisco AnyConnect Secure Mobility Solution” kan vara ytterligare ett steg i förhindrandet av informationsförlust då anställda inom företag kan hantera e-post via sina mobiltelefoner och utvecklingen i informations- och kommunikationsteknologin visar att detta kommer att bli allt vanligare. Företag gör alltså rätt i att installera applikationen på sina anställdas Iphones i förebyggande syfte.
Cisco lanserar säkerhetsapp för Iphone! - Mjukvara.se
Andra artiklar om Iphone
15 Bästa Iphone Apps
Svenska sidor om Iphone
Källa:
Källa 1