Camfrog är ett Videochat Program som är relativt enkel och smärtfritt att installera. Man laddar bara ner den lilla installationsfilen och registrerar ett konto, sen så är man redo att köra. Dock vill jag varna dig för att Camfrog samtidigt försöker installera s.k. ”bundleware” på din dator, alltså mjukvara som egentligen inte har någonting att göra med Camfrog. Denna bundleware går dock att välja bort under installationsprocessen om man är uppmärksam.
Videochat mjukvaran i sig innehåller inte direkt några märkvärdiga funktioner utöver vad man utlovar, video, audio, chat och chatrum. Camfrog är relativt lättnavigerat och man blir snabbt van vid gränssnittet. Dock är gratisversionen som man laddar ner från deras website något begränsad och betaltjänsten utlovar utökad funktionalitet. I betalversionen är videokvalién förbättrad samt att man kan ha flera videofönster öppna samtidigt.
Camfrog är ett av de få videochat programmen på marknaden och som har en stark användarkrets och av den anledningen vill jag rekommendera mjukvaran.Jag är dock inte är allt för imponerad av programmet i sig. Även deras marknadsföringsstrategi känns lite tvivelaktig i och med att programmet kommer med bundleware. En annan negativ aspekt är att användarkretsen på många sätt är ganska barnslig och sexualiserad, många kommer till Camfrog för att ragga online och detta sker ofta på ett ganska osmakligt sätt. Det är inget för barn att använda.
Känner du dig intresserad av videochat så rekommenderar jag att du provar Camfrog, om du sen inte tycker att Camfrog är allt för imponerande så går det ju alltid att avinstallera. Kort och gott, värt ett försök men kanske inte mycket mer än så. Här kan du ladda ned camfrog!
Se Mjukvara:s video av Camfrog!