Anonymous publicerar 38 000 hemligstämplade e-post från USA. - Mjukvara.seMyndighetspersoner är populära måltavlor för cyberkriminella. Speciellt myndighetspersoner som är engagerade i kampen mot just cyberkriminella. Genom att kapa personernas e-post, Twitter, Facebook och liknande kanaler kan de starta en smutskastningskampanj. Med hjälp av sociala medier och andra kanaler kan de sprida eventuell tvivelaktig information om personen ifråga.
Det är just vad som har hänt Fred Baclagan, en agent arbetandes på avdelningen för frågor om cyberkriminalitet på justitiedepartementet i Kalifornien. Anonymous ska ha kommit över totalt 38 000 privata e-post som de sedan publicerat på offentliga webbplatser. Enligt utsago ska e-posten innehålla information om datorundersöknings tekniker, undersökningsprotokoll och förnedrande information om Baclagan. Dessutom ska Baclagans hemadress och telefonnummer finnas bland informationen.
Anonymous ska ha kommit över informationen genom att kapa Baclagans två Gmail-konton. Vilket har gett dom kontroll över flera olika Google-tjänster. Bland annat har de fått kontroll över hans sökhistorik på Google samt hans Google Voice konto. Med hjälp av Google Voice kontot ska de sedan ha berättat för hans vänner och familj om hur omfattande han blivit attackerad.

[ad#Google Blogg]

Omfattningen av attacken mot Fred Baclagan är enorm, inte bara för honom personligen, utan även för justitiedepartementet. Anonymous har fått kunskap om hur myndigheten agerar vid olika former av cyberbrott och kan därmed arbeta för att kringgå deras metoder. För Baclagan personligen innebär det här att han får byta e-post och Google Voice konto. Vill det sig riktigt illa kan han även tvingas flytta till en ny bostad. Samt att han riskerar eventuellt att bli av med sitt jobb.
Källa 1