Den närmast terroriststämplade hackergruppen ”Anonymous” har bedrivit internetkrig mot myndigheter och organisationer under en längre tid. De har attackerat myndigheters servrar, stulit information om agenter i anti-fildelnings organisationer och till och med poliser. De är beredda att försvara yttrandefriheten och internet i väldigt stor utsträckning.

Anonymous för internetkrig - hotar ta ner Facebook! - Mjukvara.se

Igår presenterade ”Anonymous” en ny kampanj där de ämnar ”ta ner” Facebook’s servrar. Traditionsenligt skedde presentationen i form av en video där talarens röst är förställd och en karaktäristiska masken visas. Videon uppmuntrar internetanvändare som vill bevara sina rättigheter att delta i attacken på Facebook. De förväntar sig att attacken ska bli världens största internetprotest mot lagar liknande SOPA och PIPA, samt myndighetsutövande på internet.
[ad#Google Blogg]
Enligt ”Anonymous” ska Facebook ha 60 000 servrar som underhåller webbplatsen. Trots det gigantiska antalet servrar ska det ändå vara möjligt att ta ner Facebook Genom att stora mängder internetanvändare använder sig av verktyget ”LOIC” ska servrarna sättas under så stora belastningar att de kraschar. De menar vidare att risken för att åka fast för attacken är obefintlig.
Det är oklart varför ”Anonymous” väljer att attackera Facebook. De har av någon anledning kopplat stora IT-jättar i San Fransisco-området till myndighetsutövande. Det kan vara så att ”Anonymous” vill göra en styrkedemonstration genom att ta ner en av världens största webbplatser. De vill visa att de menar allvar.
Källa 1