Adobe dras fortfarande med säkerhetsproblem - Mjukvara.seAdobe Acrobat serien, inklusive Adobe Reader, har en historia av att vara väldigt sårbara för olika typer av datorvirus. Nu har ännu en sårbarhet konstaterats som gör att ”hackare” kan ta över din dator genom internet.
Adobe Acrobat programserien är känd för att vara sårbara för internetburna datorvirus och andra skadliga programvaror, oavsett vilken plattform(Windows, OS X, Linux och så vidare) man kör Adobe programmen på. Nu har det konstaterats att ett säkerhetsproblem i programserien låter så kallade trojaner ta sig in och infektera systemet, och på lång sikt kan de låta personerna med kontroll över trojanerna ta kontroll över din dator.
Hitintills har det konstaterats att trojanen TROJ_CHIFRAX.BUutnyttjar säkerhetsproblemen. Dessutom medföljer filerna TROJ_PIDIEF.WM och (TROJ_DLOADR.WM som båda används för att ladda ner den ovanstående trojanen till datorn. Trojarnernas ursprung har spårats till Hong Kong, dit de även sänder information om de infekterade datorerna. Trojanerna finns dock på servrar i Tyskland och USA. De som ligger bakom trojanerna har med andra ord lagt ner ganska mycket arbete för att dölja var man befinner sig.
För att användare ska tro att trojanen och de övriga filerna är säkra, har skaparna låtit trojanen vara certifierad av ett falskt certifikat som de har stulit från en annan organisation. I dagsläget kan inte Adobe meddela när de lanserar någon form av säkerhetsuppdatering för att åtgärda problemen, istället rekommenderar de användare att ha ett uppdaterat antivirusprogram.
Adobe har uppenbarligen stora problem med säkerheten i sina programserier. De har som nämnts tidigare haft mycket problem med just säkerheten, något som är så viktigt för användare i dagens samhälle.  Det är på tiden att de tar tag i säkerhetsproblemen en gång för alla. Det måste gå att göra programserierna mycket säkrare än vad de är och har varit.
Andra Artiklar om Abobe:
Ladda Ned Adobe Flashplayer
Källa:
Källa 1