5 viktiga säkerhetstips för smartphone-användare - Mjukvara.seSmartphones kan ha en positiv inverkan på våra vardagliga liv genom att föra vänner, familj och kollegor närmare varandra. Sociala nätverk i mobilen gör att vi väldigt snabbt och enkelt kan dela händelser, bilder, åsikter och ja nästintill allt. Det kan vara en uppsving för såväl privatlivet som arbetslivet och relationer överlag. Men är man inte vaksam är det väldigt lätt att bli ett offer för informationsstöld.  Cyberkriminella har blivit framgångsrika på att skapa skadliga appar i form av kopior av populära appar på appmarknaderna.
Här listar vi fem åtgärder du kan ta för att minimera risken att bli offer för cyberkriminella:

  • Ha alltid koll på var du har din smartphone. Låt inte andra använda din telefon utan ditt tillstånd, och var alltid närvarande om du lånar ut den. Betrakta din smartphone som en plånbok.
  • Använd dig av din smartphones låsskärm för att hindra att obehöriga tar sig in i din telefon.
  • Installera de senaste uppdateringarna för din smartphone. På så sätt ser du till att din telefon har så få säkerhetshål som möjligt.
  • Installera någon form av antivirus-app på din smartphone. Det är trots allt en liten dator du bär omkring i fickan. Den har sårbarheter precis som din PC.
  • Agera vaksamt när du surfar med din smartphone. Vidta samma försiktighet som när du surfar på din PC.

[ad#Google Blogg]
Vi har listat ett antal olika steg för att hålla din smartphone säker tidigare. Telefonerna utvecklas och så gör även hoten mot dem. Därför är det viktigt att hänga med i utvecklingen och säkra upp sin smartphone.
Källa 1