4 Firefox tips för ett mer effektivt användande. - Mjukvara.seMozillas webbläsare Firefox är en väldigt populär webbläsare och den används ofta som ett substitut istället för den förinstallerade webbläsaren Internet Explorer.  En anledning till att Firefox är så populär är dess anpassningsbarhet och tillgänglighet.
Vi har sammanställt en lista med fyra bra tips för dig som vill effektivisera ditt internetsurfande med Mozilla Firefox. Firefox är så spännande just för att det går att göra så stora anpassningar och personifieringar av webbläsaren. Här nedan följer fyra tips för dig som vill experimentera med din firefoxupplevelse.
1.Bokmärk med ett musklick!

  Du kan bokmärka sidor genom att klicka en gång på stjärnan i adressfältet i webbläsare, då hamnar bokmärket under osorterade bokmärken. Om du vill ha bättre ordning på dina bokmärken kan du dubbelklicka på stjärnan för att bokmärka med fler inställningar. 2. Lägg till funktionsikoner i verktygsfältet.

   Genom att lägga till funktionsikoner, t.ex. skriv ut eller öppna filhämtaren, kan du lägga effektivisera ditt användande genom att inte behöva söka upp dessa i menyerna. Lägg till ikoner genom att gå till menyn ”Visa”, sedan ”Verktygsfält” och därefter väljer du ”anpassa”. Därefter lägger du till dina ikoner och avslutar med ok eller verkställ.
   3. Spara ett nyckelord för sökningar på en specifik sida.

    Söker du ofta efter information på en specifik sida? Då kan du spara tid genom att spara ett nyckelord för sökningar på just den hemsidan. Genom att högerklicka i sökfunktionen på hemsidan kan du spara ett nyckelord som du sedan kan aktivera för att göra snabba sökningar.  Genom att skriva nyckelordet plus ditt sökord i adressfältet i Firefox.
    4. Lär dig snabbkommandon i Firefox.

     Genom att lära dig några enkla snabbkommandon via tangentbordet kan du effektivisera ditt surfande ganska mycket.

     • Control + Shift + T: öppnar den senast stängda fliken.
     • Alt + D: markerar all text i adressfältet.

     Genom att effektivisera sitt internetsurfande kan man snabbare och lättare hitta information, man sparar med andra ord tid. Tid som är så viktigt och centralt för oss i dagens samhälle. Anställda inom en stor organisation där det råder stark tidspress har extra mycket att tjäna på ett effektivare internetsurfande. Man får då mer tid till sina ordinarie arbetsuppgifter.
     Andra artiklar om Firefox
     Bästa Firefox Pluggins
     Ladda ned Firefox

     Källa:
     Källa 1